δικηγόρος οικογενειακού δικαίου

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου λοιπόν. Πιθανώς έχετε ακούσει ότι η διαδικασία διαζυγίου μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Δυστυχώς, το άγχος αυτό επιδεινώνεται από έναν δικηγόρο που δεν κατανοεί την περίπτωσή σας και δεν ενδιαφέρεται για την κατάστασή σας. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε δικηγόρους που δεν ειδικεύονται στο οικογενειακό δίκαιο ή που υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: να είστε προετοιμασμένοι για το δικαστήριο και να περάσετε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου – Πείρα και Ειδίκευση

Προσλάβετε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο και όχι κάποιον που είναι ερασιτέχνης στον τομέα. Οι υποθέσεις διαζυγίου μπορεί να είναι πολύπλοκες και είναι σημαντικό να προσλάβετε κάποιον με εμπειρία στο χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων. Εάν δεν ξέρετε τι να αναζητήσετε όταν προσλαμβάνετε έναν δικηγόρο διαζυγίου, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές:

  • Κοιτάξτε το προηγούμενο επαγγελματικό ιστορικό και τη φήμη τους. Έχουν κάποια βραβεία ή αναγνωρίσεις; Έχουν παρουσιαστεί σε τοπικά περιοδικά ή εφημερίδες; Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο επιτυχημένοι είναι, καθώς και για το πόσο γνωστοί είναι στην κοινότητά τους (και έτσι πιθανόν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες).
  • Ρωτήστε εκ των προτέρων για τις αμοιβές τους, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα!

Πάρτε συνέντευξη από τον δικηγόρο για να μάθετε ποια είναι η εμπειρία του.

  • Ρωτήστε τους για την εμπειρία τους σε υποθέσεις διαζυγίου.
  • Ρωτήστε τους για την εμπειρία τους με τους νόμους της πολιτείας σας για το διαζύγιο.
  • Ρωτήστε τους για την εμπειρία τους με την υπόθεσή σας.
  • Μάθετε ποιος ήταν ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεσή σας και ρωτήστε τους αν έχουν ασκήσει το επάγγελμά τους ενώπιον αυτού του δικαστή στο παρελθόν (αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για περαιτέρω ερωτήσεις).

Να είστε επιφυλακτικοί με τους δικηγόρους που σας υπόσχονται τα καλύτερα για την υπόθεσή σας.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσλάβετε τον δικηγόρο που σας υπόσχεται τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά να θυμάστε, οι δικηγόροι δεν είναι μάγοι! Δεν μπορούν να σας υποσχεθούν κάτι που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να πετύχετε ό,τι είναι δίκαιο και λογικό, αλλά όχι απαραίτητα ό,τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτευχθεί στο δικαστήριο.

Εάν αυτό είναι σημαντικό για εσάς ως πελάτη, τότε αναρωτηθείτε: “Πόσο χρόνο έχω στη διάθεσή μου;” Αξίζει να επενδύσω την ενέργειά μου σε αυτή την υπόθεση; Πόση προσπάθεια είμαι διατεθειμένος να καταβάλω για να γίνει το διαζύγιό μου σωστά; Αν ναι, τότε προχωρήστε και προσλάβετε τον δικηγόρο που θέλει κι αυτός όλα αυτά τα πράγματα!

Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε από μια υπόθεση διαζυγίου.

Το διαζύγιο είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Μπορεί να είναι συναισθηματικά εξαντλητική και δαπανηρή, αλλά είναι επίσης συνήθως ο μόνος τρόπος για να βγείτε από έναν γάμο που δεν σας εξυπηρετεί πια.

Συναινετικό διαζύγιο

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου- Πρέπει να δίνει έμφαση στην υπόθεση

Εάν ο δικηγόρος σας φαίνεται αφηρημένος, απασχολημένος ή αδιάφορος, αυτό είναι πιθανότατα επειδή είναι.

Εάν πληρώνετε κάποιον για να σας εκπροσωπήσει και αυτός δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με την υπόθεση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι καλός σε αυτό που κάνει. Εάν ένας δικηγόρος δεν ενδιαφέρεται να σας εκπροσωπήσει και δεν ενδιαφέρεται να διασφαλίσει ότι αποδίδεται δικαιοσύνη, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους να διοριστεί κάποιος άλλος ως συνήγορος. Είτε πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο είτε για διαζύγιο με αντιδικία χρειάζεστε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου με πείρα.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγνοήσετε αυτά τα σημάδια και να συνεχίσετε τη διαδικασία του διαζυγίου σας ούτως ή άλλως- ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα αργότερα στην πορεία, όταν προκύψουν ζητήματα κατά τη διάρκεια της δίκης που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν είχε δοθεί η δέουσα προσοχή νωρίτερα στη διαδικασία

Προσλάβετε έναν δικηγόρο που θα σας φέρεται με σεβασμό και θα σας ενημερώνει για την υπόθεση.

  • Προσλάβετε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου που θα σας φέρεται με σεβασμό και θα σας ενημερώνει για την υπόθεση.
  • Η καλή επικοινωνία είναι σημαντική σε κάθε σχέση, αλλά ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρόσληψη ενός δικηγόρου. Πρέπει να μπορείτε να εμπιστεύεστε τον δικηγόρο σας, καθώς και να αισθάνεστε άνετα να κάνετε ερωτήσεις και να μοιράζεστε πληροφορίες μαζί του. Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να απαντάει στις κλήσεις αμέσως, να απαντάει στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εγκαίρως, να εξηγεί τα πράγματα με σαφήνεια και απλότητα, να δίνει ειλικρινείς απαντήσεις, ακόμη και αν δεν είναι αυτές που θέλετε να ακούσετε (ή αυτές που θέλει ο πελάτης του), να απαντάει πλήρως σε όλες τις ερωτήσεις σας χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα πράγματα ή να παραμυθιάζει – και να μην λέει ποτέ ψέματα ή να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στη δικαστική διαδικασία.*

Αίτηση Διαζυγίου – Ο Δικηγόρος που χρειάζεστε

Ο δικηγόρος που θα σας βοηθήσει να καταθέσετε τις απόψεις σας για την υπόθεση, θα σας βοηθήσει να καταθέσετε τις απόψεις σας: Αναζητήστε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου που έχει πραγματική εμπειρία με υποθέσεις διαζυγίου και είναι ειλικρινής σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε από τη δική σας.

Θέλετε να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει πραγματική εμπειρία με υποθέσεις διαζυγίου και είναι ειλικρινής σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε από τη δική σας. Ένας καλός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας, τις επιλογές και τις ευθύνες σας, ώστε να μπορείτε να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για εσάς και τα παιδιά σας.

Εάν η υπόθεσή σας περιλαμβάνει θέματα επιμέλειας παιδιών ή πληρωμών διατροφής, αναζητήστε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται και σε αυτούς τους τομείς.

Συμπερασματικά

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου. Εάν αντιμετωπίζετε διαζύγιο ή άλλο ζήτημα οικογενειακού δικαίου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας την υπόθεσή σας και να δούμε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *