Συναινετικό διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Ακούτε γι’ αυτό όλη την ώρα, αλλά τι σημαίνει πραγματικά; Λοιπόν, σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στο συναινετικό διαζύγιο: όταν τα δύο μέρη συμφωνούν σε όλα και προχωρούν στο σχέδιό τους. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για πολλά ζευγάρια που είναι έτοιμα να τερματίσουν το γάμο τους αλλά δεν θέλουν να τσακωθούν στο δικαστήριο για το πώς θα μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία ή αν το ένα πρόσωπο θα λάβει συζυγική υποστήριξη από το άλλο.

Συναινετικό Διαζύγιο όπου και τα δύο μέρη συμφωνούν με τους όρους

Μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές διαζυγίου είναι το συναινετικό διαζύγιο, ή αυτόματο διαζύγιο στο οποίο και τα δύο μέρη συμφωνούν σε όλους τους όρους.

Σε αυτό το σενάριο, και τα δύο μέρη είναι ευχαριστημένα με τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί η περιουσία και με τον τρόπο με τον οποίο θα φροντίζουν τα παιδιά τους (εάν υπάρχουν).

Έχουν επίσης συμφωνήσει σχετικά με το πότε ή αν θα πρέπει να καταβάλλουν ο ένας στον άλλον συζυγική διατροφή.

Όταν θέλετε να πείτε “συναινετικό” αλλά δεν θέλετε

Μπορείτε ακόμα να πείτε “συναινετικό” χωρίς να χρειάζεται να το πείτε.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το πεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε “είμαστε και οι δύο σύμφωνοι”. Ή “είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος”. Ή ακόμη και “συμφωνούμε ότι διαφωνούμε”.

Αυτές οι φράσεις υποδηλώνουν ότι και τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει ή/και συμφωνούν μεταξύ τους, σε αντίθεση με το να αναγκαστεί μόνο το ένα άτομο από τα δύο να αποδεχτεί κάτι που δεν θέλει ή δεν του αρέσει.

Αίτηση Διαζυγίου – Ο Δικηγόρος που χρειάζεστε

Κάτι που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται αλλά λίγοι το πετυχαίνουν

Το διαζύγιο είναι μια μεγάλη απόφαση, και αν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία με τον σύζυγό σας, είναι υπέροχο. Εάν όχι, μπορεί να χρειαστεί να προσφύγετε στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, από πού πρέπει να ξεκινήσετε;

Ξεκινήστε βρίσκοντας έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο διαζύγιο.

Πώς μπορώ να βρω το κατάλληλο πρόσωπο για την περίπτωσή μου;

Μπορείτε να ρωτήσετε γύρω σας ή να ψάξετε στο διαδίκτυο για κάποιον που έχει καλή φήμη και εμπειρία με διαζύγια όπως το δικό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα διαπιστευτήριά τους καθώς και τις αξιολογήσεις τους σε ιστότοπους κριτικών όπως το το Google Reviews προτού λάβετε οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ποιος δικηγόρος θα μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος για να χειριστεί την υπόθεσή σας (ή ένα σύνολο υποθέσεων).

Είναι υπέροχο όταν υπάρχει συμφωνία

Είναι υπέροχο όταν όλα συμφωνούν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το άλλο πρόσωπο δεν θέλει να υπογράψει ή δεν είναι ευχαριστημένο με τους όρους του διαζυγίου σας. Μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας και να αρχίσετε να κάνετε σχέδια για το μέλλον.

Συμπερασματικά

Ελπίζω αυτό να σας βοήθησε να κατανοήσετε την έννοια του συναινετικού διαζυγίου. Γνωρίζω ότι είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Αλλά αν έχετε τον κατάλληλο δικηγόρο που γνωρίζει τα θέματά του και μπορεί να σας καθοδηγήσει σε όλα αυτά, τότε οι πιθανότητές σας να επιτύχετε αυτόν τον στόχο είναι ακόμη καλύτερες.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *