Αίτηση Διαζυγίου

Αίτηση Διαζυγίου . Το διαζύγιο είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στη ζωή σας. Οι συναισθηματικές, ψυχικές και οικονομικές πιέσεις του διαζυγίου είναι έντονες για όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι σημαντικό να λάβετε καλές συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία όταν σκέφτεστε αυτή την απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Οι δικηγόροι διαζυγίου βοηθούν τα ζευγάρια να διαχωρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να μοιράσουν τα χρέη και να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τα θέματα επιμέλειας των παιδιών, αν αυτό καταστεί απαραίτητο. Ενώ αυτές τις υποθέσεις μπορείτε να τις χειριστείτε μόνοι σας με τη βοήθεια βιβλίων ή διαδικτυακών άρθρων, η πρόσληψη δικηγόρου σας δίνει πρόσβαση σε εξειδικευμένες νομικές συμβουλές όταν αντιμετωπίζετε περίπλοκες διαδικασίες διαζυγίου, όπως συμφωνίες διατροφής παιδιών ή υποχρεώσεις διατροφής συζύγου (γνωστές και ως διατροφή).

Αίτηση Διαζυγίου -Πώς να επιλέξετε έναν δικηγόρο

  • Μιλήστε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
  • Αναζητήστε τοπικούς δικηγόρους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναζητώντας τον ιστότοπο του Δικηγορικού Συλλόγου της πολιτείας σας ή κάνοντας αναζήτηση “δικηγόροι διαζυγίου” στο Google, το Yelp ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης.
  • Ελέγξτε κριτικές στο Διαδίκτυο. Οι διαδικτυακές κριτικές μπορεί να είναι χρήσιμες για την εύρεση ενός δικηγόρου που θα χειριστεί την υπόθεσή σας δίκαια και αποτελεσματικά, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι κάθε κριτική ακριβής – και μερικές μπορεί να είναι και ψεύτικες! Επομένως, πάρτε αυτά που διαβάζετε στο διαδίκτυο με επιφύλαξη και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με αυτά που θέλετε από τον δικηγόρο διαζυγίου σας (μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας αρχικής διαβούλευσης).
  • Ελέγξτε την ιστοσελίδα τους. Κάθε δικηγόρος θα πρέπει να διαθέτει έναν επαγγελματικής εμφάνισης ιστότοπο στον οποίο θα παραθέτει τα προσόντα και την εμπειρία του, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για τον προγραμματισμό ραντεβού ή για να καλέσετε για συμβουλές σχετικά με υποθέσεις διαζυγίου γενικά

1. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τι είδους δικηγόρο χρειάζεστε για την υπόθεση του διαζυγίου σας.

Ο δικηγόρος διαζυγίου είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος. Αυτός ο τύπος δικηγόρου θα σας βοηθήσει να πάρετε διαζύγιο, αλλά συνήθως θα σας βοηθήσει επίσης να διευθετήσετε το διαζύγιό σας και να αποκτήσετε την επιμέλεια των παιδιών σας, εκτός από τη βοήθεια με τη γραφειοκρατία.

Ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί να βοηθήσει με όλες τις πτυχές του οικογενειακού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων διαζυγίου. Μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία με διαζύγια όσο κάποιοι άλλοι τύποι δικηγόρων, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην εργασία σε διαζύγια από ό,τι άλλοι.

Ένας δικηγόρος γαμικών διαφορών ειδικεύεται αποκλειστικά σε συζυγικές διαφορές, όπως αυτές που σχετίζονται με τον διαχωρισμό της περιουσίας και τα θέματα επιμέλειας των παιδιών. Αυτοί οι δικηγόροι εκπαιδεύονται ειδικά για αυτόν τον τομέα, ώστε να γνωρίζουν τι κάνουν όταν έρθει η ώρα για τις αποφάσεις αυτές που λαμβάνονται από το δικαστικό σύστημα (ή συμφωνούνται μεταξύ των δύο μερών).

2. Ψάξτε για κριτικές και συστάσεις

Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν δικηγόρο διαζυγίου είναι μέσω της προφορικής επικοινωνίας, οπότε ρωτήστε γύρω σας μέχρι να ακούσετε για κάποιον που είχε καλές εμπειρίες με τον δικηγόρο. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του δικηγόρου. Οι περισσότεροι δικηγόροι θα έχουν πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό τους, την εκπαίδευσή τους και τους τομείς πρακτικής τους στον ιστότοπό τους, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους αν χρειαστεί. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τις υπάρχουσες κριτικές στη Google ή σε ομάδες του Facebook που σχετίζονται με νομικά ζητήματα στην περιοχή σας.

Πως να βρω έναν καλό δικηγόρο

Εάν ένας πελάτης είχε κακή εμπειρία με έναν δικηγόρο, ελέγξτε τι συνέβη! Εάν άλλοι πελάτες έχουν παραπονεθεί για τις υπηρεσίες ή τις επιχειρηματικές πρακτικές του συγκεκριμένου δικηγόρου στο διαδίκτυο, τότε αυτό μπορεί να είναι κάτι που αξίζει να διερευνήσετε περαιτέρω προτού τον προσλάβετε εσείς – δεν θέλετε να κολλήσετε με κάποιον που δεν είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει (ή ακόμα χειρότερα – κάποιον που δεν είναι ειλικρινής!). Εάν δεν υπάρχουν καταγγελίες εναντίον του/της, τότε τέλεια! Αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει τη δουλειά του/της αρκετά καλά ώστε όχι μόνο να μην παίρνει αρνητικά σχόλια αλλά και να κρατάει τα προσχήματα αρκετά ώστε να μην θέλει κανένας άλλος να σχολιάσει αρνητικά ούτε αυτόν/αυτήν”.

3. Αφού επιλέξετε ορισμένους δικηγόρους, καλέστε απευθείας στα γραφεία τους και ρωτήστε τους σημαντικές λεπτομέρειες.

Μπορείτε να ρωτήσετε τον δικηγόρο για την εμπειρία του και αν έχει χειριστεί παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε αν είναι πρόθυμος να προσφύγει στο δικαστήριο, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία και ποια θα είναι η αμοιβή του.

Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε δικηγόρο, ενημερώστε τον για το πότε θα επικοινωνήσετε ξανά μαζί του. Εάν δεν απαντήσουν εντός δύο περίπου ημερών από την ημερομηνία αυτή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί τους. Συζητήστε για την αίτηση διαζυγίου αναλυτικά με τον δικηγόρο σας.

4. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσλάβετε έναν δικηγόρο με τον οποίο να αισθάνεστε άνετα συζητώντας τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσλάβετε έναν δικηγόρο με τον οποίο αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας, διότι η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας διαζυγίου. Χρειάζεστε κάποιον που θα σας ακούσει υπομονετικά και θα σας δώσει μια ειλικρινή γνώμη σχετικά με το αν η υπόθεσή σας είναι βάσιμη ή όχι.

Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούσει τις ανησυχίες σας και να τις κατανοήσει πλήρως. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σας ενημερώσει αν πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση, γεγονός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αν κάποιος θα προχωρήσει ή όχι στην απόφασή του να πάρει συναινετικό διαζύγιο.

Δικηγόρος διαζυγίων – Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς

Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσει μια ειλικρινή γνώμη σχετικά με το αν η υπόθεσή τους είναι αρκετά βάσιμη ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης διαζυγίου από τον σύζυγό τους- αν όχι, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχιστεί περαιτέρω αυτή η διαδικασία -ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά!

Τι είναι όμως πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο; Να αγωνιστείτε για αυτό που είναι σωστό για ΕΣΑΣ! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αισθάνεστε αβοήθητοι κατά τη διάρκεια μιας τόσο αγχωτικής περιόδου όπως αυτή- ωστόσο, το να βρείτε ένα άτομο που ενδιαφέρεται αρκετά για να βοηθήσει τους άλλους να βρουν λύσεις μέσα τους

Συμπερασματικά

Συνολικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν δικηγόρο για Αίτηση Διαζυγίου με τον οποίο θα νιώθετε άνετα να συζητήσετε τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας, διότι η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας διαζυγίου. Χρειάζεστε κάποιον που θα σας ακούσει υπομονετικά και θα σας δώσει μια ειλικρινή γνώμη σχετικά με το αν η υπόθεσή σας είναι βάσιμη ή όχι.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *