Ανάκτηση δεδομένων από iPhone

Η ανάκτηση δεδομένων από iPhone μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία εάν έχετε απαραίτητες πληροφορίες, φωτογραφίες, μηνύματα και άλλα σημαντικά αρχεία στη συσκευή σας που έχετε απολέσει ή διαγράψει κατά λάθος. Εδώ, θα σας παρουσιάσω έναν αναλυτικό οδηγό για το πώς να ανακτήσετε δεδομένα από το iPhone σας.

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε την ανάκτηση των δεδομένων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς οι πιθανότητες ανάκτησης μπορεί να μειωθούν με τη χρήση της συσκευής ή την εκτέλεση νέων ενεργειών πάνω σε αυτήν.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την ανάκτηση δεδομένων από το iPhone:

Βήμα 1: Ελέγξτε το iCloud Backup

 • Ελέγξτε εάν έχετε ενεργοποιημένο το iCloud Backup. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αυτόματα τα δεδομένα σας στο iCloud της Apple. Μπορείτε να το ελέγξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  1. Πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις” (Settings) στην αρχική οθόνη του iPhone σας.
  2. Πατήστε το όνομα σας στο πάνω μέρος των ρυθμίσεων.
  3. Επιλέξτε το “iCloud”.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Αντίγραφα ασφαλείας” (Backup) και δείτε εάν το iCloud Backup είναι ενεργοποιημένο.

Βήμα 2: Χρήση του iTunes (ή Finder στο macOS Catalina και νεότερες εκδόσεις)

 • Εάν δεν έχετε iCloud Backup, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes ή το Finder (ανάλογα με την έκδοση του macOS) για να δημιουργήσετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας με ένα καλώδιο USB.
  2. Άνοιξτε το iTunes ή το Finder στον υπολογιστή σας.
  3. Επιλέξτε τη συσκευή σας στο iTunes ή το Finder.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας τώρα” (Backup Now) για να δημιουργήσετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας.

Βήμα 3: Εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων τρίτων

 • Αν ούτε το iCloud Backup ούτε το iTunes/Finder Backup διαθέτουν τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζεστε, μπορείτε να δοκιμάσετε εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων από τρίτους. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό, και κάποιες από αυτές προσφέρουν δοκιμαστικές εκδόσεις για να ελέγξετε εάν είναι δυνατόν να ανακτήσετε τα δεδομένα σας πριν αγοράσετε την πλήρη έκδοση.

Προσοχή: Χρησιμοποιείτε αξιόπιστες εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες τους για να αποφύγετε πιθανή ζημιά στα δεδομένα σας ή στη συσκευή σας.

Βήμα 4: Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Apple

 • Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple για βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων.

Σημείωση: Αν κάνατε αντίγραφο των δεδομένων σας πριν από την απώλειά τους, μπορείτε να αποκαταστήσετε τα δεδομένα σας από το αντίγραφο ασφαλείας.

Βήμα 5: Χρήση του “Recently Deleted” (Πρόσφατα Διαγραμμένα) στο iPhone

 • Εάν απλά διαγράψατε αρχεία, φωτογραφίες ή βίντεο από το iPhone σας, υπάρχει ένας κάδος ανακύκλωσης που ονομάζεται “Πρόσφατα Διαγραμμένα” (Recently Deleted). Αυτός ο κάδος αποθηκεύει τα διαγραφόμενα αντικείμενα για ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών πριν τα διαγράψει οριστικά. Για να τον ελέγξετε:
  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” (Photos) στην αρχική οθόνη του iPhone.
  2. Επιλέξτε τον καρτέλα “Άλμπουμ” (Albums) στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Πηγαίνετε προς τα κάτω για να βρείτε το άλμπουμ “Πρόσφατα Διαγραμμένα” (Recently Deleted) και ανοίξτε το.
  4. Εδώ θα δείτε όλα τα αντικείμενα που διαγράψατε πρόσφατα. Επιλέξτε τα αντικείμενα που θέλετε να ανακτήσετε και πατήστε την επιλογή “Επαναφορά” (Recover).

Βήμα 6: Χρήση ενός εξειδικευμένου εργαλείου ανάκτησης δεδομένων

 • Αν καμία από τις προηγούμενες μεθόδους δεν λειτουργεί και τα δεδομένα που θέλετε να ανακτήσετε είναι σημαντικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων από τρίτους. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που υπόσχονται να ανακτήσουν δεδομένα από iPhone, όπως τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις επαφές και άλλα. Μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία περιλαμβάνουν το Dr.Fone, το iMyFone D-Back, το PhoneRescue και το Enigma Recovery.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο, βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε προσεκτικά τις κριτικές και τις αξιολογήσεις του εργαλείου και να κάνετε έρευνα για την αξιοπιστία του. Επίσης, εξετάστε αν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση πριν την αγορά της πλήρους έκδοσης.

Πάντα να έχετε κατά νου ότι η ανάκτηση δεδομένων από iphone είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και δεν υπάρχει εγγύηση για την επιτυχία της. Ωστόσο, αυτά τα βήματα αντιπροσωπεύουν μια καλή αρχή για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *