Safari Push Notifications και Voice Isolation στο iOS 16.4 - Ειδοποιήσεις

Η σειρά iPhones αποτελεί ένα σύμβολο για τα κινητά τηλέφωνα, παρουσιάζοντας συνεχώς καινοτομίες και νέες τεχνολογίες που εκπλήσσουν. Από την πρώτη τους εμφάνιση, τα iPhones έχουν ανατρέψει τις προσδοκίες στον κόσμο της τηλεφωνίας και έχουν επηρεάσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, περιηγούμαστε και διασκεδάζουμε.

Η νέα έκδοση λογισμικού iOS 16.4 παρουσιάζει μια σημαντική αναβάθμιση για τα iPhones, φέρνοντας πλήθος από αναβαθμίσεις και καινοτόμες λειτουργίες. Σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης είναι η ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία επιτρέπει στο τηλέφωνο να προσαρμόζεται αυτόματα στις προτιμήσεις του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone θα μπορεί να προβλέπει ποιες εφαρμογές και λειτουργίες πρέπει να είναι προσβάσιμες, βασιζόμενο στο ιστορικό χρήσης και τις συνήθειες του κάθε χρήστη.

Επιπλέον, το iOS 16.4 προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, χάρη στην υιοθέτηση της επαυξημένης πραγματικότητας και της αισθητηριακής ανίχνευσης. Αυτή η καινοτομία δημιουργεί πιο εμπλουτισμένες και διαδραστικές εμπειρίες χρήσης.

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε κυρίως σε δύο σημαντικές νέες λειτουργίες που αποτελούν τα “διαμάντια” του iOS 16.4. Αναφερόμαστε στις ειδοποιήσεις Safari Push, που επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τον Safari browser, και στη λειτουργία Voice Isolation, η οποία επιτρέπει την απομόνωση της φωνής για καλύτερη ποιότητα κλήσης.

Αλλά πριν αναφερθούμε σε αυτές τις δυο νέες δυνατότητες, θα αναλύσουμε τα νέα emoji που περιλαμβάνει το νέο αυτό λογισμικό.

Ενώ οι ενημερώσεις του iOS συχνά απλά διορθώνουν κενά ασφαλείας ή πραγματοποιούν μικρές ρυθμίσεις, οι ενημερώσεις που προσφέρουν νέα emojis ή επεκτείνουν τις λειτουργίες συχνά είναι πιο δημοφιλείς στους καταναλωτές, οδηγώντας σε υψηλή ζήτηση για τη λήψη τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο προκειμένου να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση στη συσκευή σας.

Με το iOS 16.4, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 31 νέα emojis. Μεταξύ των νέων προσθηκών βρίσκονται ένα πρόσωπο που τρέμει, η αναμενόμενη ροζ καρδιά, δύο χέρια που σπρώχνουν, ένα σύμβολο Wi-Fi και πολλά άλλα, περιλαμβανομένων διάφορων ζώων και αντικειμένων. Η κοινοπραξία Unicode είχε εγκρίνει αυτά τα emojis πέρυσι και ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο ότι θα γίνουν διαθέσιμα με την τελευταία ενημέρωση του iOS.

Το νέο σετ περιλαμβάνει επίσης γκρίζες και γαλάζιες καρδιές, μια αναδιπλούμενη βεντάλια χεριών, τζίντζερ, μέδουσες, ένα ελαφάκι, μια χήνα, ένα φλάουτο και διάφορα άλλα emojis.

Πέρα από τις νέες emojis, μια άλλη σημαντική προσθήκη στο iOS 16.4 είναι η λειτουργία απομόνωσης φωνής (Voice Isolation) για τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο iPhone να απομονώνει τη φωνή σας κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, εστιάζοντας στην καθαρή ακουστική σας και αποκλείοντας τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Αυτό κάνει τις κλήσεις πιο καθαρές και διαύγειες, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, απλώς ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης και επιλέξτε τη λειτουργία Voice Isolation.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό ειδοποιήσεων push στο Safari και η λειτουργία Voice Isolation είναι δύο σημαντικές προσθήκες στο iOS 16.4, το οποίο βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών iPhones. Η δυνατότητα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push από ιστοσελίδες στην αρχική οθόνη σας μπορεί να είναι χρήσιμη για νέες εφαρμογές που δεν έχουν ακόμη εγκαθισταθεί στο App Store και επιθυμούν να ειδοποιούν τους χρήστες για σημαντικά γεγονότα.

Επίσης, αυτή η προσθήκη επιτρέπει στην Apple να δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι προσέγγισης των χρηστών κινητών τηλεφώνων, διαφορετικοί από το App Store, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή διαμάχης σχετικά με τους κανονισμούς της αντιμονοπωλιακής πολιτικής και άλλες νομικές διαδικασίες.

Συνολικά, το iOS 16.4 φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, προσφέροντας στους χρήστες του iPhone μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία χρήσης. Δοκιμάστε τις λειτουργίες ακόμα και σε εκθεσιακά iphone 13 και απολαύστε τις νέες λειτουργίες.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *