Ανάκτηση δεδομένων από USB Stick Flash Drive

Η ανάκτηση δεδομένων από ένα USB Flash Drive μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ακολουθούν ορισμένοι απλοί οδηγοί που μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα δεδομένα από ένα USB Stick Flash Drive. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι κάθε περίπτωση μπορεί να διαφέρει, και αν η ανάκτηση δεδομένων είναι κρίσιμη, προτείνεται να ζητήσετε βοήθεια από εξειδικευμένο τεχνικό ή εταιρεία ανάκτησης δεδομένων.

Πρώτα από όλα, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία ανάκτησης δεδομένων, συνιστώ να πάρετε μια αντίγραφη ασφαλείας (backup) του USB Stick Flash Drive αν είναι εφικτό. Αυτό θα σας προστατεύσει από την πιθανότητα ακόμη μεγαλύτερης απώλειας δεδομένων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διαδικασία ανάκτησης.

Αν το USB Stick Flash Drive δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή:

 1. Ελέγξτε αν το πρόβλημα είναι στον υπολογιστή: Συνδέστε το USB Stick Flash Drive σε άλλο υπολογιστή ή σε διαφορετική θύρα USB για να εξακριβώσετε αν ανιχνεύεται.
 2. Αν υπάρχει φθορά ή βλάβη: Το USB Stick Flash Drive μπορεί να έχει υποστεί φθορά ή βλάβη. Αν παρατηρείτε φυσική ζημιά, προτείνεται να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένο τεχνικό.

Αν το USB Stick Flash Drive ανιχνεύεται αλλά δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να διαβάσετε τα αρχεία:

 1. Χρησιμοποιήστε διαφορετική θύρα USB ή υπολογιστή: Ενίοτε, το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με τον υπολογιστή και όχι με το USB Stick Flash Drive.
 2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό καλώδιο: Το καλώδιο USB μπορεί να έχει υποστεί φθορά ή να μην λειτουργεί σωστά.
 3. Δοκιμάστε το USB Stick Flash Drive σε άλλο λειτουργικό σύστημα: Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε το σε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα (π.χ., Windows, macOS, Linux) για να αποκλείσετε πιθανά προβλήματα συμβατότητας.

Αν οι παραπάνω τρόποι δεν λύνουν το πρόβλημά σας και θέλετε να προχωρήσετε στην ανάκτηση δεδομένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως τα “Recuva”, “EaseUS Data Recovery Wizard”, “Stellar Data Recovery” κ.ά. Αυτά τα λογισμικά μπορούν να σαρώσουν το USB Stick Flash Drive για να εντοπίσουν απαγορευμένα, διαγραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία και να προσπαθήσουν να τα ανακτήσουν.

Σημείωση: Όταν εκτελείτε διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων, αποφύγετε να γράψετε νέα δεδομένα στο USB Stick Flash Drive, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάκτησης παλιών δεδομένων.

 1. Εγκατάσταση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων: Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων που επιλέξατε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, συνδέστε το USB Stick Flash Drive στον υπολογιστή.
 2. Ξεκινήστε το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων: Άνοιξε το λογισμικό και ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από το USB Stick Flash Drive.
 3. Επιλέξτε το USB Stick Flash Drive: Στη λίστα των διαθέσιμων δίσκων, επιλέξτε το USB Stick Flash Drive που θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα του.
 4. Σάρωση του USB Stick Flash Drive: Το λογισμικό θα ξεκινήσει τη σάρωση του USB Stick Flash Drive για να εντοπίσει τα δυνητικά ανακτήσιμα αρχεία. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, ειδικά αν το USB Stick Flash Drive έχει μεγάλη χωρητικότητα ή πολλά δεδομένα.
 5. Προεπισκόπηση των αρχείων: Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα διαγραμμένα ή χαμένα αρχεία που μπορούν να ανακτηθούν. Ορισμένα λογισμικά παρέχουν τη δυνατότητα προεπισκόπησης των αρχείων για να επιβεβαιώσετε την περιεχόμενη τους πριν την ανάκτηση.
 6. Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να ανακτήσετε: Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε από το USB Stick Flash Drive. Κατόπιν, ορίστε μια άλλη θέση για να αποθηκεύσετε τα ανακτηθέντα δεδομένα.
 7. Έναρξη της διαδικασίας ανάκτησης: Επιβεβαιώστε τις επιλογές σας και ξεκινήστε την διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από το USB Stick Flash Drive. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα ανακτηθέντα δεδομένα θα αποθηκευτούν στην επιλεγμένη θέση.

Σημείωση: Μην αποθηκεύετε τα ανακτηθέντα δεδομένα στο ίδιο USB Stick Flash Drive που χρησιμοποιούσατε για ανάκτηση, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στα δεδομένα σας.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *