Πως να βρω έναν καλό δικηγόρο

Όταν χρειάζεστε νομική βοήθεια, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε καταβεβλημένοι. Υπάρχουν πολλοί δικηγόροι στην περιοχή σας και πολλοί τρόποι για να τους βρείτε. Εάν, για παράδειγμα, περνάτε από διαζύγιο ή μάχη για την κηδεμονία ή αντιμετωπίζετε έναν τραυματισμό που συνέβη στην εργασία σας, οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου και προσωπικών τραυματισμών μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στη διαδικασία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς να βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο προτού κλείσετε ραντεβού με κάποιον που βασίζεται μόνο στην αναγνωρισιμότητα του ονόματός του. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο:

Έρευνα όλων των διαθέσιμων επιλογών.

Ένας καλός δικηγόρος είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε έναν ικανό νομικό συνήγορο. Πρώτον, ερευνήστε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς- αναζητήστε στο διαδίκτυο δικηγόρους στην περιοχή σας- χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία παραπομπής δικηγόρων. Αν αυτές οι επιλογές δεν αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, μιλήστε με επαγγελματίες που εμπιστεύεστε -τον γιατρό σας ή άλλα σημαντικά άτομα στη ζωή σας- για να δείτε αν έχουν να σας προτείνουν κάτι. Όταν ψάχετε δικηγόροι Αθήνα, θέλετε να βρείτε τον κατάλληλο νομικό για τις ανάγκες σας.

Αναζητήστε συστάσεις και κριτικές.

Εάν χρειάζεστε δικηγόρο, ξεκινήστε την αναζήτησή σας με διαβουλεύσεις ή με την αναζήτηση παραπομπών. Επιλέξτε έναν δικηγόρο με εμπειρία στον τομέα σας και βεβαιωθείτε ότι έχει εμπειρία στην πολιτεία σας. Ζητήστε συστάσεις και ελέγξτε τις. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τις αμοιβές και την ασφαλιστική τους κάλυψη, καθώς και για το είδος των υποθέσεων που συνήθως χειρίζονται.

Δικηγόρος διαζυγίων – Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις.

  • Ρωτήστε για την εμπειρία τους. Θέλετε έναν δικηγόρο που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να χειριστεί την υπόθεσή σας, οπότε ρωτήστε για το πόσο καιρό ο δικηγόρος ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.
  • Ρωτήστε για το ιστορικό τους. Αν ψάχνετε για δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης, βεβαιωθείτε ότι έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, ρωτώντας πόσες υποθέσεις έχει αναλάβει σε δίκη ή τι είδους υποθέσεις έχει χειριστεί στο παρελθόν (για παράδειγμα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή επίθεση).
  • Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τις αμοιβές. Πριν κλείσετε ραντεβού με οποιονδήποτε δικηγόρο, ρωτήστε αν θα χρεωθούν αμοιβές προκαταβολικά ή στο τέλος της υπόθεσής σας, καθώς και πόσο πιθανό είναι να είναι αυτές (οι αμοιβές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία). Εάν είναι δυνατόν, ρωτήστε εάν υπάρχει διαθέσιμο εναλλακτικό σχέδιο πληρωμής (για παράδειγμα: μηνιαίες δόσεις).

Πραγματοποιήστε έρευνα παρακολούθησης.

Αφού προσλάβετε έναν δικηγόρο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το έργο του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό:

  • Ζητήστε τους να ολοκληρώσουν μια έρευνα παρακολούθησης. Μπορείτε να ζητήσετε από τον δικηγόρο σας να ολοκληρώσει μια συμπληρωματική έρευνα για να δείτε αν κατάφεραν να λύσουν την υπόθεσή σας ή όχι. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε μια ιδέα για το πόσο καλή δουλειά έκαναν για λογαριασμό σας και πόσο αποτελεσματική ήταν η εργασία τους για την έκβαση της υπόθεσής σας.
  • Ζητήστε ανατροφοδότηση από φίλους και συγγενείς. Είναι επίσης χρήσιμο αν ρωτήσετε φίλους και μέλη της οικογένειας που έχουν προσλάβει δικηγόρους στο παρελθόν για τις εμπειρίες τους με αυτούς τους επαγγελματίες, ώστε να μην καταλήξετε σε κάποιον που δεν έχει τα προσόντα γι’ αυτό που πρέπει να κάνει για λογαριασμό πελατών όπως εσείς (δηλαδή, εσείς!).

Έχετε κατά νου το επίπεδο άνεσής σας με έναν δικηγόρο εργατολόγο, το πώς αισθάνεστε για το συγκεκριμένο πρόσωπο και πόσο σίγουροι είστε για τις συμβουλές του.

Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα και με αυτοπεποίθηση με τον δικηγόρο σας. Εάν δεν αισθάνεστε, βρείτε άλλον δικηγόρο.

Αν ναι, προσλάβετε αυτόν τον δικηγόρο.

Είναι πολύ σημαντικό να προσλάβετε έναν καλό δικηγόρο αν θέλετε να κερδίσετε.

Αν θέλετε να κερδίσετε, είναι πολύ σημαντικό να προσλάβετε έναν καλό δικηγόρο. Το πρώτο βήμα για να βρείτε έναν καλό δικηγόρο είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι ο κατάλληλος για εσάς. Εξετάστε την προσωπικότητα και την εργασιακή σας ηθική- έχετε χρόνο για τακτικές συναντήσεις; Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ωριαία αμοιβή; Εάν όχι, τότε εξετάστε άλλες επιλογές, όπως η διατήρηση της αμοιβής τους με βάση τη σύμβαση ή η καταβολή κατ’ αποκοπήν αμοιβής για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Μόλις βρείτε την κατάλληλη λύση, επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον δικηγόρο σας, ώστε να σας βοηθήσει να οδηγηθείτε στην επιτυχία!

Συμπερασματικά

Αν ψάχνετε για έναν καλό δικηγόρο, το κλειδί είναι να βρείτε έναν δικηγόρο με εμπειρία στον τομέα του δικαίου που χρειάζεστε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δικηγόρων εκεί έξω και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες σας. Αλλά αν μάθαμε κάτι από αυτή την ανάρτηση στο ιστολόγιο, είναι ότι η έρευνα και οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να βρείτε κάποιον που είναι κατάλληλος για την περίπτωσή σας!

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *