Δικηγόρος διαζυγίων

Δικηγόρος διαζυγίων. Το διαζύγιο είναι μια από τις πιο αγχωτικές και περίπλοκες διαδικασίες που μπορεί να περάσει κανείς. Είναι επίσης μία από τις πιο δαπανηρές. Επομένως, είναι σημαντικό να προσλάβετε έναν δικηγόρο διαζυγίου που έχει εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων όπως η δική σας, ο οποίος μπορεί να σας δώσει αξιόπιστες συμβουλές και να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δικηγόρος Διαζυγίων – Η πείρα είναι πλεονέκτημα

 • Η εμπειρία ενός δικηγόρου διαζυγίων είναι σημαντική για δύο λόγους:
 • Η εξοικείωση ενός δικηγόρου διαζυγίου είναι επίσης πολύ σημαντική, επειδή περνάτε μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικά στιγμές της ζωής σας. Εάν ένας δικηγόρος δεν έχει εμπειρία με διαζύγια και μάχες για την επιμέλεια, τότε δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζευγάρια που περνούν διαζύγιο να αισθάνονται πικρία για τον/την σύζυγό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το γεγονός ότι ο δικηγόρος σας έχει βρεθεί ξανά σε αυτή την κατάσταση θα τον βοηθήσει να καταλάβει πώς να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις, ώστε να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο ή να μην γίνουν πολύ εχθρικές μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μερών. Ο δικηγόρος θα αναλάβει όλη την διαδικασία όπως και την αίτηση διαζυγίου.
 • Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι απολύτως απαραίτητες κατά την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε νομικών ζητημάτων ή διαφορών, όπως αυτές που αφορούν ειδικά θέματα οικογενειακού δικαίου, όπως διαφορές επιμέλειας παιδιών/μαχίες επιμέλειας/διαδικασίες διαζυγίου κ.λπ… Ένας δικηγόρος θα πρέπει να έχει ισχυρές δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας, διότι παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει πάντα φυσική επαφή μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών (θα έλεγα 90%+), συνήθως θα υπάρχει κάποιου είδους γραπτή αλληλογραφία μεταξύ τους, οπότε η ικανότητα γραφής γίνεται κρίσιμη και εδώ!

Δικηγόρος για Ακίνητα – Ποια τα κριτήρια επιλογής

Συναντήσεις με δικηγόρους

Οι συναντήσεις με τους δικηγόρους είναι σημαντικές. Σας βοηθούν να προσδιορίσετε τις ανάγκες και τους στόχους σας, καθώς και να καθορίσετε τις αμοιβές και τις επιλογές πληρωμής.

Κατά τη συνάντηση με έναν δικηγόρο, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που θα σας θέσει για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την κατάστασή σας. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις κατά την πρώτη σας συνάντηση:

 • Γιατί ζητάτε νομική συμβουλή;
 • Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε αυτό το θέμα;
 • Περιορίζουν τυχόν οικονομικοί ή άλλοι πόροι το τι μπορεί να γίνει σε σχέση με το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα (π.χ. δεν έχετε αρκετά χρήματα για δικηγόρο);

Καθορισμός αναγκών και στόχων

Όταν πρόκειται για νομική εκπροσώπηση, ο δικηγόρος σας θα πρέπει να είναι συνήγορος σας. Εάν ένας δικηγόρος εκπροσωπεί άλλο μέρος στην υπόθεσή σας, ο στόχος αυτού του προσώπου δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος με τον δικό σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο. Πώς μπορείτε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες σας;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάθε πελάτης είναι να καθορίσει τους στόχους και τους σκοπούς του με τον δικηγόρο του πριν αρχίσουν να συνεργάζονται. Για παράδειγμα:

 • Σε πόσο χρόνο θέλω να επιλυθεί αυτό το διαζύγιο ή άλλο θέμα;
 • Επιζητώ μια γρήγορη επίλυση, ώστε η ζωή μου να επανέλθει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν; Ή είμαι διατεθειμένος να πάρω λίγο χρόνο και να βεβαιωθώ ότι όλα έχουν διευθετηθεί και συμφωνηθεί πριν συνεχίσω τη ζωή μου; Θα ζητήσει κάποιο από τα δύο μέρη συζυγική υποστήριξη ή πληρωμές διατροφής τέκνων μετά τον χωρισμό; Πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι πληρωμές; Τι είδους επιπτώσεις στη φορολογία εισοδήματος μπορεί να έχουν αν είναι αναδρομικές – που σημαίνει ότι ισχύουν από ένα περασμένο έτος, παρόλο που δεν εισπράχθηκαν χρήματα από κανέναν από τους συζύγους κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου (σημαντικό στοιχείο όταν εξετάζεται αν οι εν λόγω αξιώσεις είναι έγκυρες ή όχι).
 • Όλα αυτά είναι ερωτήματα που αξίζει να τεθούν εκ των προτέρων κατά τον καθορισμό των αναγκών και των στόχων και για τα δύο μέρη που εμπλέκονται σε οποιοδήποτε ζήτημα οικογενειακού δικαίου- τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν να καθοριστεί πόσο χρόνο θα πάρει συνολικά αυτή η διαδικασία κατά τον προσδιορισμό του ποιος χρειάζεται νομική εκπροσώπηση -και ποιος ή ποιοι δικηγόροι θα μπορούσαν να είναι οι καταλληλότεροι για κάθε μεμονωμένη περίπτωση”.

Συζήτηση για αμοιβές και επιλογές πληρωμής

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις αμοιβές και τις επιλογές πληρωμής του δικηγόρου.

Οι αμοιβές για το διαζύγιό σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εμπειρία και τη φήμη του δικηγόρου. Είναι καλύτερο να τα συζητήσετε με έναν πιθανό δικηγόρο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τυχόν πρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του διαζυγίου σας, όπως τέλη κατάθεσης ή άλλα έξοδα που σχετίζονται με την προετοιμασία εγγράφων ή τη διεξαγωγή νομικής έρευνας.

Όταν προσλαμβάνετε δικηγόρο διαζυγίου, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

 • Αν περνάτε από διαζύγιο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε από τον δικηγόρο διαζυγίου σας.
 • Τα οφέλη από την πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου περιλαμβάνουν:
 • Την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο δικαστήριο
 • Μείωση του άγχους και του στρες κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας
 • Αποτελεσματικότερη επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τη διανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών

Συμπερασματικά

Το διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο και μπορεί να είναι μια πολύ αγχωτική περίοδος. Ο Δικηγόρος Διαζυγίων, κατανοεί ότι υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το διαζύγιο, όπως τα οικονομικά, η διανομή της περιουσίας και η επιμέλεια των παιδιών. Στόχος του δεν είναι μόνο να σας δώσει νομικές συμβουλές, αλλά και να σας βοηθήσειε να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη διαδικασία, παρέχοντας υποστήριξη σε κάθε βήμα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *