Τι είναι οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου

Οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων από κινητό είναι μια δύσκολη διαδικασία. Η διαδικασία ανάκτησης μπορεί να περιλαμβάνει υπολογιστές, τηλέφωνα, ηλεκτρική ενέργεια, εξοπλισμό γραφείου αναλώσιμα, ειδικά εργακεία κλπ. Τυπικά, πρόκειται για ένα “μεταφερόμενο περιβάλλον λειτουργίας”, το οποίο συνήθως διαμορφώνεται ως ένα ή περισσότερους ειδικούς χώρους με εξοπλισμό υπολογιστών που μπορεί να παραδοθεί και να εγκατασταθεί σε μια κατάλληλα εξοπλισμένη τοποθεσία. Πρόκειται για χώρους όπου η ανάκτηση δεδομένων από κινητό γίνεται από τον ειδικό τεχνικό.

Εκτός από τα λειτουργικά συστήματα, αυτά τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί από συσκευές φωνητικής επικοινωνίας σε προϊόντα που συνδυάζουν πολλές λειτουργίες και εφαρμογές, κάνοντάς τα σήμερα περισσότερο σαν μίνι υπολογιστές χειρός.

Αυτό έγινε εφικτό με το μειούμενο μέγεθος των ενσωματωμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία αυτών των συσκευών, δηλαδή μικρότερων ελεγκτών, τσιπ επεξεργαστών και μνήμης.

Τα πιο προηγμένα και μικρότερα εξαρτήματα τοποθετούνται στο περίβλημα, το οποίο δεν έχει αλλάξει πολύ από το αρχικό σχέδιο της Apple το 2007. Αυτό που έχει εξελιχθεί τα τελευταία 10 χρόνια είναι η τεχνολογία που μπορεί να αποθηκευτεί μέσα στο smartphone. ο χώρος αποθήκευσης (με ή χωρίς αφαιρούμενες κάρτες μνήμης flash) έχει πολλαπλασιαστεί δραστικά.

Λόγω της αύξησης της αποθήκευσης και της πολυπλοκότητας των συσκευών, η απομάκρυνση των δεδομένων από τα smartphones δεν είναι εύκολη υπόθεση και κάθε ανάκτηση δεδομένων από smartphone – όπως και από σκληρούς δίσκους, κασέτες ή διακομιστές υψηλών προδιαγραφών – παρουσιάζει τη δική της μοναδική πρόκληση. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις απώλειας αρχείων από κάρτες μνήμες SD.

Διαφορετικά είδη απώλειας δεδομένων smartphone

Όπως συμβαίνει και με άλλες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ απώλειας δεδομένων που προκαλείται από μηχανική ή φυσική αποτυχία ή κάποιας που προκαλείται από μια λογική αποτυχία.

Μια φυσική αποτυχία μπορεί να συμβεί όταν το τσιπ μνήμης flash ή το ενσωματωμένο τσιπ ελεγκτή έχει καταστραφεί, κάτι που μπορεί συχνά να συμβεί όταν πέσει ένα τηλέφωνο στο έδαφος ή σε υγρό. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι όταν τα τσιπ μνήμης είναι χαμηλής ποιότητας, προκαλώντας διακοπές που τελικά σταματούν σωστά τα δεδομένα σωστά από την αρχή.

Μια λογική αποτυχία όμως συνήθως συνίσταται σε ελλείψεις ή ψευδείς δομές ή συνδέσεις αρχείων, σε κατεστραμμένα αρχεία και μορφές αρχείων καθώς και σε λάθος αναθέσεις αποθηκευτικού χώρου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αρχεία δεν αναγνωρίζονται ή χειρίζονται πλέον από το λειτουργικό σύστημα, παρόλο που αυτά εξακολουθούν να αποθηκεύονται στο μέσο αποθήκευσης (η μνήμη flash).

Αναλυτικά μας εξηγεί η DataRecall International.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *