Δικηγόρος για Ακίνητα

Βρήκατε το σπίτι των ονείρων σας και είστε έτοιμοι να το αγοράσετε. Έχετε περάσει από τη διαδικασία της αναζήτησης σπιτιού και της υποβολής προσφοράς για το ακίνητο. Τώρα, ήρθε η ώρα να εμπλακεί στη συναλλαγή ένας Δικηγόρος για Ακίνητα. Αλλά τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρόσληψη ενός δικηγόρου ακινήτων; Θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας εδώ:

Τι κάνει ένας Δικηγόρος για Ακίνητα ;

Ο ρόλος του δικηγόρου ακινήτων είναι να σας βοηθήσει με τη συναλλαγή σας με ακίνητα. Ο δικηγόρος ακινήτων σας θα σας παρέχει συμβουλές για όλα τα νομικά ζητήματα που αφορούν την οικιστική ή εμπορική σας ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και πώλησης ακινήτων, της εκμίσθωσής τους και της σύνταξης συμβολαίων εμπιστοσύνης. Θα πρέπει να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία στον τομέα που σας ενδιαφέρει, όπως αγορά ή πώληση κατοικιών, συναλλαγές εμπορικών ακινήτων και κοινοτικές ενώσεις.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εύρεση δικηγόρου για θέματα ακινήτων, ζητήστε συστάσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας- συμβουλευτείτε άλλους δικηγόρους στην περιοχή σας- μιλήστε με νομικούς βοηθούς σε δικηγορικά γραφεία- δείτε διαδικτυακές κριτικές από προηγούμενους πελάτες- ελέγξτε τους καταλόγους του τοπικού δικηγορικού συλλόγου- και αναζητήστε διαδικτυακούς καταλόγους όπως το Pasignosto ο οποίος απαριθμεί όλους τους δικηγόρους ανά πόλη.

Πόσο κοστίζει ένας δικηγόρος ακινήτων;

Το κόστος πρόσληψης δικηγόρου ακινήτων εξαρτάται από το είδος του ακινήτου, την πολυπλοκότητα της συμφωνίας και τον αριθμό των ακινήτων που εμπλέκονται. Όσο πιο περίπλοκη είναι η συμφωνία σας -για παράδειγμα, αν περιλαμβάνει πολλά ακίνητα ή απαιτεί εκτεταμένη νομική έρευνα- τόσο περισσότερο θα κοστίσει.

Ένας καλός κανόνας είναι ότι για κάθε ώρα που δαπανάται για την υπόθεση σας, θα πληρώσετε περίπου 100- 200 δολάρια σε δικηγορικές αμοιβές. Εάν αυτό ακούγεται υψηλό (ή χαμηλό), να έχετε υπόψη σας ότι ορισμένοι δικηγόροι χρεώνουν με βάση το έργο ή την ώρα χρέωσης αντί για κατ’ αποκοπήν αμοιβή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο στην υπόθεσή σας επειδή δεν είναι σίγουροι για το τι θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Οι αμοιβές και το κόστος του δικηγόρου σας για ακίνητα βασίζονται στον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Οι αμοιβές και τα έξοδα του δικηγόρου σας για ακίνητα βασίζονται στο χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Για παράδειγμα, οι δικηγόροι για ακίνητα μπορεί να χρεώνουν με την ώρα, την εργασία ή την υπόθεση. Οι δικηγόροι μπορούν επίσης να χρεώνουν με βάση την ημέρα ή την εβδομάδα. Για παράδειγμα, αν προσλάβετε έναν δικηγόρο για 5 ώρες έρευνας με 300 δολάρια ανά ώρα (συνολικό κόστος 1.500 δολάρια), αυτό συχνά αναφέρεται ως “προκαταβολή” ή προκαταβολή αμοιβής.

Πρέπει να έχετε δικηγόρο ακινήτων για να αγοράσετε σπίτι;

Μπορείτε να αγοράσετε σπίτι χωρίς δικηγόρο. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε δικηγόρο για να αγοράσετε ακίνητα. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας κοστίσει περισσότερο να το κάνετε.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σπίτι με δικηγόρο- ωστόσο, αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα καθώς και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας και να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για εσάς συνολικά.

Πότε πρέπει να έχετε δικηγόρο ακινήτων;

Οι δικηγόροι είναι μια σπουδαία πηγή, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητοι. Ακολουθούν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να συμβουλευτείτε δικηγόρο ακινήτων:

 • Όταν αγοράζετε ή πουλάτε σπίτι, διαμέρισμα ή άλλο ακίνητο. Τα νομικά έγγραφα που εμπλέκονται στην ιδιοκτησία κατοικίας είναι πολύπλοκα και μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως συμβόλαια εμπιστοσύνης και συμβόλαια γης. Είναι καλύτερο να έχετε έναν δικηγόρο να σας καθοδηγήσει σε αυτά τα έγγραφα πριν τα υπογράψετε – όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις στη συνέχεια, αλλά θα σας δώσει επίσης ηρεμία!
 • Εάν έχει υπάρξει νομική διαμάχη σχετικά με το ακίνητό σας. Ανάλογα με τη φύση της διαφωνίας και το αν αφορά γείτονες ή εργολάβους που εργάστηκαν στο σπίτι σας, η παρουσία ενός δικηγόρου μπορεί να κάνει τη διαφορά στο να επιλυθούν τα πράγματα γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε όλοι να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους (και να αποφύγουν τη μετακόμιση!).
 • Εάν παίρνετε διαζύγιο από τον σύζυγο/σύντροφό σας, ο οποίος κατέχει το ήμισυ ενός ακινήτου μαζί με κάποιον άλλον (όπως οι γονείς). Αυτό το είδος διαζυγίου ονομάζεται “κοινή περιουσία” επειδή όλα όσα αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου ανήκουν εξίσου και στα δύο μέρη, ακόμη και αν μόνο το ένα άτομο εργάζεται εκτός του σπιτιού του και μεγαλώνει παιδιά.

Τι πρέπει να φέρω στην πρώτη μου συνάντηση με δικηγόρο ακινήτων;

 • Έχετε μαζί σας έναν κατάλογο ερωτήσεων.
 • Φέρτε έναν κατάλογο με τα έγγραφα που θέλετε να συζητήσετε.
 • Φέρτε έναν κατάλογο των εγγράφων που έχετε ήδη συγκεντρώσει.
 • Φέρτε έναν κατάλογο εγγράφων που έχετε ήδη εξετάσει, συμπεριλαμβανομένων όσων μπορεί να έχουν σχέση με την υπόθεσή σας (π.χ. εάν έχετε λάβει ή εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας).

Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνω στον Δικηγόρος για Ακίνητα ;

Αφού συγκεντρώσετε έναν σύντομο κατάλογο πιθανών υποψηφίων, ήρθε η ώρα να σηκώσετε το τηλέφωνο και να κάνετε μερικά τηλεφωνήματα. Ακολουθούν οι ερωτήσεις που συνιστούμε να κάνετε:

 • Ποια είναι η δομή των αμοιβών σας; Θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε μια ιδέα για το πόσο σκοπεύει να χρεώσει ο κάθε δικηγόρος για ακίνητα κοιτάζοντας τον ιστότοπό του ή καλώντας απευθείας στο γραφείο του. Να θυμάστε ότι οι αμοιβές μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με παράγοντες όπως η τοποθεσία και το επίπεδο εμπειρίας, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε και για αυτές τις λεπτομέρειες.
 • Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η υπόθεσή μου; Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα με το πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτή η διαδικασία -τόσο από άποψη μηνών όσο και από άποψη συνολικής πολυπλοκότητας- ώστε να γνωρίζετε αν ο δικηγόρος σας έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο πριν ασχοληθεί με μια άλλη υπόθεση όταν η δική σας ολοκληρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στη συνέχεια!

Πόση ώρα θα διαρκέσει η συνάντησή μου με τον Δικηγόρος για Ακίνητα ;

Όπως συμβαίνει με κάθε νομική υπόθεση, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πόσο θα διαρκέσει η συνάντησή σας με τον δικηγόρο. Τις περισσότερες φορές, θα είναι μικρότερη από μία ώρα, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να κάνουν τη συνάντηση μεγαλύτερη.

Εάν πληρώνετε με την ώρα και η ερώτησή σας απαιτεί περισσότερο από μία ώρα για να απαντηθεί, ο δικηγόρος θα πρέπει να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο που αναμένεται να αφιερώσει σε κάθε ερώτηση και θα πρέπει να σας πει εάν πιστεύει ότι η αμοιβή του θα υπερβεί αυτά τα ποσά.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πόσο θα κοστίσει ο δικηγόρος σας.

 • Να είστε προετοιμασμένοι.
 • Ζητήστε αμοιβή για τη διαβούλευση.
 • Αναζητήστε δωρεάν νομική βοήθεια ή κρατικές επιχορηγήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν με την οικονομική σας κατάσταση.

Συμπερασματικά

Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πόσο θα κοστίσει ο δικηγόρος σας. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία και τις αμοιβές που συνεπάγεται πριν προσλάβετε δικηγόρο για ακίνητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να επιλέξετε τον καλύτερο Δικηγόρο για τις ανάγκες σας σε προσιτή τιμή.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *