Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα

Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα. Η μετακόμιση είναι μια αγχωτική εμπειρία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο άσχημη όσο νομίζετε. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και στρατηγικές, θα μπορέσετε να κάνετε τη μετακόμισή σας πιο οργανωμένη και εύκολη για τον εαυτό σας.

Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα – Ξεκινήστε να πακετάρετε νωρίς

Θα πρέπει να αρχίσετε να πακετάρετε νωρίς. Θα πρέπει να ξεκινήσετε νωρίτερα με το πακετάρισμα, ώστε να μπορέσετε να τελειώσετε πριν από την ημέρα της μετακόμισης. Όσο περισσότερο χρόνο έχετε, τόσο λιγότερο άγχος θα υπάρχει την ημέρα της μετακόμισης!

Ξεκινήστε πρώτα με τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά και εύκολα να συσκευάσετε. Αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να περιλαμβάνουν ρούχα, είδη υγιεινής και άλλα βασικά οικιακά είδη, όπως τρόφιμα στο ντουλάπι ή στα ντουλάπια σας, αν είναι δυνατόν. Αν όλα αυτά τα αντικείμενα δεν μπορούν ακόμη να χωρέσουν σε κουτιά (ή αν κάποια από αυτά είναι πολύ βαριά για ένα κουτί), μην ανησυχείτε γι’ αυτό- απλώς βεβαιωθείτε ότι όλα είναι επισημασμένα ώστε να μη χαθούν κατά τη μεταφορά μεταξύ σπιτιών/διαμερισμάτων/κ.λπ. και συνεχίστε να συσκευάζετε άλλα δωμάτια αργότερα, όταν αυτά τα δωμάτια θα είναι και πάλι άδεια (και ίσως ακόμη και να βάλετε κάποια πράγματα πίσω εκεί από όπου ήρθαν).

Πετάξτε ό,τι δεν μπορείτε να μετακινήσετε.

Πετάξτε οτιδήποτε δεν μπορεί να μετακινηθεί. Αν είναι σπασμένο, πετάξτε το. Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε να μετακινηθεί μαζί σας.

Ετικέτες στα κουτιά σας για να αποφύγετε τις ζημιές

Για να αποφύγετε ζημιές στα κουτιά σας, βάλτε τους ετικέτες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

 • Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ταινιών για να κόψετε την αυτοκόλλητη ταινία και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν χάρακα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ίσια.
 • Γράψτε με μεγάλα γράμματα ώστε να μπορούν να διαβαστούν από μακριά- αν χρειαστεί, προσθέστε βέλη που δείχνουν προς την πόρτα ή την πρόσοψη του σπιτιού (π.χ. “από εδώ πάνω”).

Είναι σημαντικό όλες οι ετικέτες να είναι ευανάγνωστες, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι υπάρχει μέσα στα κουτιά τους χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξουν πρώτα!

Κάντε απογραφή όλων όσων πρόκειται να μετακινήσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μια απογραφή όλων όσων έχετε. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συντάξετε έναν κατάλογο με όλα όσα έχετε, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας κάθε αντικειμένου και της θέσης του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λογιστικό φύλλο ή άλλο πρόγραμμα για να τα παρακολουθείτε όλα αυτά, αλλά βεβαιωθείτε ότι η λίστα σας περιλαμβάνει τα πάντα – ακόμη και τα μικρά πράγματα!

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληρωμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι ενημερωμένες και έγκαιρες

Πριν μετακομίσετε, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληρωμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι ενημερωμένες και έγκαιρες. Εάν μετακομίζετε το χειμώνα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κλείσετε το νερό και να αδειάσετε τους σωλήνες σας. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας την τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας και ζητώντας της να κλείσει το νερό στο παλιό σας σπίτι πριν διακόψει την παροχή υπηρεσιών εκεί. Μόλις γίνει αυτό, θα στείλουν κάποιον μέσα σε 24 ώρες περίπου για να κλείσει και το δικό τους τμήμα.

Επιπλέον, αν ο λογαριασμός της κοινής ωφέλειας πρέπει να πληρωθεί πριν από τη μετακόμισή σας (όπως όταν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα), πληρώστε τον νωρίς, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με τέλη καθυστέρησης ή πρόστιμα κατά την εγκατάστασή σας στο νέο σας σπίτι!

Πάρτε προσφορές από πολλές εταιρείες μετακόμισης και συγκρίνετε τις

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια εταιρεία μετακόμισης είναι να λάβετε προσφορές από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εταιρείες. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το ποια είναι η τιμή της αγοράς και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια εταιρεία έχει την καλύτερη τιμή και υπηρεσία για τις ανάγκες σας.

Όταν συγκρίνετε προσφορές μετακόμισης, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Ζητήστε συστάσεις από προηγούμενους πελάτες (μπορείτε επίσης να τους ρωτήσετε πώς βρήκαν τον μεταφορέα τους). Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε αυτές τις εταιρείες στο Yelp και στο Google. Εάν υπάρχουν παράπονα για κακή εξυπηρέτηση πελατών ή κατεστραμμένα αντικείμενα, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι!
 • Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε προσφορά περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που συζητήθηκαν κατά την αρχική σας συζήτηση μαζί τους στο τηλέφωνο ή αυτοπροσώπως – αυτό περιλαμβάνει υλικά συσκευασίας όπως κουτιά/καρτοκιβώτια/κ.λπ., έξοδα μεταφοράς από τη μία τοποθεσία στην άλλη, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη για ζημιές κατά τη μεταφορά (εάν υπάρχει).

Φωτογραφίστε τα έπιπλά σας, εάν πρόκειται να μετακινηθούν από μεταφορείς.

Εάν προσλαμβάνετε μεταφορείς για μεταφορά επίπλων, καλό είναι να τους ζητήσετε να βγάλουν φωτογραφίες  πριν ξεκινήσουν τη δουλειά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα έπιπλα θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε και ότι όλα θα συναρμολογηθούν σωστά όταν φτάσουν.

Επιπλέον, εάν υπάρξει οποιαδήποτε ζημιά κατά τη μεταφορά ή τη συναρμολόγηση, η ύπαρξη φωτογραφιών στο αρχείο θα διευκολύνει πολύ την υποβολή ασφαλιστικής απαίτησης. Οι μετακομίσεις Αθήνα χρίζουν σχεδίου και στρατηγικής.

Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα – Αφήστε προμήθειες καθαρισμού για τους νέους ενοικιαστές.

 • Αφήστε προμήθειες καθαρισμού για τους νέους ενοικιαστές.
 • Αφήστε ένα σημείωμα καλωσορίσματος στο ψυγείο ή στο γραμματοκιβώτιο, καλωσορίζοντάς τους στη γειτονιά και στο σπίτι σας.
 • Αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας όταν χρειαστεί (το τηλέφωνό σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).
 • Αν είναι δυνατόν, αφήστε κάποια χρήματα για να καλύψετε τυχόν ζημιές ή επισκευές που θα προκαλέσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο σπίτι σας.

Να έχετε τα κουτιά σας έτοιμα και να περιμένουν τους μεταφορείς όταν φτάσουν εκεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να έχετε τα κουτιά σας έτοιμα και να περιμένετε τους μεταφορείς όταν φτάσουν εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πρέπει να περιμένουν ενώ εσείς ψάχνετε για περισσότερα είδη συσκευασίας ή μαρκαδόρους. Οι μεταφορές με μικρό φορτηγό θα σας διευκολύνουν εφόσον έχετε ένα μικρότερο σπίτι.

Η μετακόμιση είναι ένα αγχωτικό πράγμα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο άσχημο όσο νομίζετε

Οι Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα είναι μια αγχωτική υπόθεση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο άσχημη όσο νομίζετε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία πιο ομαλή:

 • Ξεκινήστε να μαζεύετε τα πράγματά σας νωρίς.
 • Απορρίψτε ό,τι δεν μπορείτε να μετακινήσετε, όπως εύθραυστα αντικείμενα ή αντικείμενα που δεν αξίζουν το κόστος της μετακίνησής τους (όπως παλιά ρούχα).
 • Βάλτε ετικέτες στα κουτιά σας με το περιεχόμενό τους, ώστε να μην καταστραφούν κατά τη μεταφορά και να έχετε εύκολη πρόσβαση όταν ξεπακετάρετε στο νέο σας σπίτι! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από τις ετικέτες για πρόσθετη προστασία από ζημιές από τη βροχή ή το χιόνι κατά τη μεταφορά, εάν είναι απαραίτητο.

Συμπερασματικά

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να συσκευάζετε νωρίς και να βάζετε ετικέτες σε όλα τα κουτιά σας, ώστε να μην καταστραφούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Αν είστε φοιτητής και έχετε το άγχος για εργασίες όπως εκπόνηση εργασιών ΕΑΠ, τότε φροντίστε να έχετε βοήθεια στη μεταφορά για να έχετε χρόνο.

Να θυμάστε επίσης ότι αν χρειάζεστε βοήθεια με τον καθαρισμό ή τη μετακίνηση των επίπλων πριν ή μετά τη μετακόμισή σας, τότε προσλάβετε επαγγελματίες για Μεταφορές Μετακομίσεις Αθήνα ! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, έτσι ώστε να μην πάθει τίποτα ζημιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *