Μεταφορές με μικρό φορτηγό

Μεταφορές με μικρό φορτηγό. Η μετακόμιση είναι το χειρότερο. Είτε μετακομίζετε σε άλλη πόλη είτε σε άλλη χώρα, μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία. Αλλά με αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να προετοιμαστείτε για την επερχόμενη μετακόμισή σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η μετακόμιση θα πρέπει να προκαλεί περιττό άγχος.

Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να τα μαζέψετε και να καθαρίσετε

 • Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να πακετάρετε και να καθαρίσετε.
 • Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.
 • Μην βιάζεστε να καθαρίσετε.
 • Μην πετάτε πράγματα άσκοπα, αλλά μην είστε και πολύ σχολαστικοί με το τι θα κρατήσετε! Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τους συναισθηματισμούς είναι απλώς να είστε πρακτικοί σχετικά με το ποια πράγματα αξίζει να κρατήσετε και ποια δεν αξίζουν πια τον χρόνο/τα χρήματα/την ενέργειά σας (ή ίσως δεν άξιζαν ποτέ).

Μεταφορές με μικρό φορτηγό – Χρήση κουτιών με σύνεση

Όταν συσκευάζετε τα πράγματά σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος κουτιού για κάθε αντικείμενο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αντικείμενά σας ασφαλή κατά τη μεταφορά και να ελαχιστοποιήσετε τις ζημιές όταν φτάσουν στον προορισμό τους.

 • Χρησιμοποιήστε ένα κουτί με χειρολαβές: Βεβαιωθείτε ότι τα κουτιά που θα χρησιμοποιήσετε έχουν ανθεκτικά χερούλια, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα με το χέρι ή σε καρότσι όταν φτάσει η μέρα της μετακόμισης. Εάν δεν έχετε αρκετά ισχυρά και ανθεκτικά κουτιά με λαβές, σκεφτείτε να κάνετε μερικές επιπλέον διαδρομές για να αγοράσετε μερικά νέα σε ένα τοπικό κατάστημα ή σε έναν ηλεκτρονικό έμπορο λιανικής πώλησης (σας προτείνουμε το Amazon).
 • Χρησιμοποιήστε ισχυρά αλλά ελαφριά υλικά: Όταν επιλέγετε το υλικό από το οποίο θα φτιάξετε τα κιβώτια μετακόμισης, σκεφτείτε πόσο βάρος θα πρέπει να μεταφέρει το καθένα–θέλετε κάτι ανθεκτικό αλλά όχι υπερβολικά βαρύ! Το χαρτόνι είναι συνήθως το καλύτερο, επειδή είναι ανθεκτικό αλλά αρκετά ελαφρύ για κάθε jobiteerist που μπορεί να χρειαστεί βοήθεια για να σηκώσει τα πράγματά του στις σκάλες ή στα φορτηγά/φορτηγά/αυτοκίνητα αργότερα, όταν όλα θα έχουν συσκευαστεί μέσα στο(α) νέο(α) του(α) σπίτι(α).

Πουλήστε τα πράγματά σας αντί να τα μετακινήσετε

Εάν ψάχνετε για Μεταφορές με μικρό φορτηγό , οι πιθανότητες είναι ότι τα πράγματα στο σπίτι σας μπορούν να πωληθούν. Μπορεί να έχετε σωρούς από παλιά ρούχα και παπούτσια που δεν σας κάνουν πια. Ή ίσως υπάρχουν κάποια αντικείμενα που λειτουργούν ακόμα αλλά δεν αξίζει να τα κρατάτε πια (όπως ένα παλιό φορητό υπολογιστή).

Αν αποφασίσετε να πουλήσετε αυτά τα πράγματα, φροντίστε να το κάνετε αμέσως! Αν ένα έπιπλο δεν πουληθεί μέχρι τη στιγμή που θα μετακομίσετε, πιθανότατα θα καταλήξει να πεταχτεί όταν κάποιος άλλος μετακομίσει, επειδή ούτε αυτός το θέλει – και πιθανότατα θα πετάξει και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται τριγύρω, αφού δεν ξέρει τι είναι πολύτιμο και τι όχι (γι’ αυτό σας συνιστούμε να ξεφορτωθείτε τα περισσότερα πράγματα πριν από την ημέρα της μετακόμισης).

Οργανωθείτε με μια κύρια λίστα

 • Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.
 • Χρησιμοποιήστε μια κύρια λίστα για να παρακολουθείτε τα πάντα.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεχωριστή λίστα για κάθε δωμάτιο.
 • Ενημερώστε τις λίστες σας καθώς προχωράτε στη διαδικασία, ώστε να είναι πιο εύκολο να δείτε τι χρειάζεται προσοχή στη συνέχεια και πότε έγινε τελευταία φορά.

Μεταφορές με μικρό φορτηγό  – Ετικέτες

Οι ετικέτες είναι φίλοι σας. Βάλτε ετικέτες στα πάντα. Αν δεν το κάνετε, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για όλους τους εμπλεκόμενους -από τους μεταφορείς και τους αποθηκευτές μέχρι εσάς- να κρατήσετε τα πάντα οργανωμένα και στη σωστή τους θέση.

 • Οι ετικέτες σας βοηθούν να παραμείνετε οργανωμένοι: Αλλά με τις ετικέτες μπορείτε να το αποφύγετε αυτό, φροντίζοντας κάθε κουτί να έχει τη δική του ετικέτα, ώστε να μην μπερδεύεται κανείς ή να μην μπερδεύει το περιεχόμενο του ενός κουτιού με το περιεχόμενο ενός άλλου (ή ακόμα χειρότερα).
 • Οι ετικέτες διευκολύνουν την εύρεση των πραγμάτων: Αν κάτι χαθεί στην αποθήκη ή κατά τη διάρκεια του χάους την ημέρα της μετακόμισης (που είναι πιθανό), τότε η ύπαρξη μιας εύχρηστης ετικέτας κάνει την εύρεσή του και πάλι πολύ πιο εύκολη από ό,τι αν δεν υπήρχαν καθόλου μαρκαδόροι!
 • Οι ετικέτες βοηθούν στην αποφυγή λαθών:
 • Όταν πακετάρουμε τα πράγματά μας σε κουτιά στο σπίτι πριν τα στείλουμε στην αποθήκη ή σε φορτηγά που κατευθύνονται δυτικά προς τα νέα σπίτια στην Καλιφόρνια ή το Όρεγκον… και μερικές φορές ακόμα πιο μακριά από αυτό… τείνουμε όχι μόνο εμείς οι ίδιοι να κάνουμε λάθη μερικές φορές επειδή είμαστε κουρασμένοι από την εργασία όλη μέρα, αλλά και επειδή μερικές φορές ξεχνάμε ποιο αντικείμενο πάει πού ακριβώς μέσα σε κάθε ξεχωριστό δοχείο το ίδιο”.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μεγάλη ομάδα μετακόμισης στο πλευρό σας

Μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες που γνωρίζουν τι κάνουν και διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για Μεταφορές με μικρό φορτηγό.

 • Προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία μετακόμισης. Εάν πρόκειται να προσλάβετε μεταφορείς, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία που έχει συστηθεί από κάποιον που εμπιστεύεστε ή που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια. Ρωτήστε τριγύρω: φίλοι, μέλη της οικογένειας και συνάδελφοι μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν έναν σπουδαίο μεταφορέα, ο οποίος θα μπορούσε να σας δώσει στοιχεία επικοινωνίας. Ελέγξτε επίσης τις κριτικές στο διαδίκτυο – αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε αν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αξιόπιστη (και πόση εμπειρία έχει).
 • Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένοι! Προτού υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση ή δώσετε πληροφορίες πληρωμής μέσω τηλεφώνου/διαδικτύου/κ.λπ. ρωτήστε αν όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων (σε περίπτωση τραυματισμού) καθώς και από γενική κάλυψη ευθύνης (σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί).
 • Ζητήστε συστάσεις! Αν είναι δυνατόν, μιλήστε με προηγούμενους πελάτες, ώστε να σας πουν για τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους με συγκεκριμένες επιχειρήσεις- με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα, όταν όλα είναι ήδη συσκευασμένα σε κουτιά και έτοιμα να βγουν ξανά στο δρόμο

Η μετακόμιση είναι πολλή δουλειά, αλλά μπορεί να είναι εύκολη αν έχετε το σωστό σχέδιο. Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε ώρες πακετάροντας και ξεπακετάροντας, τότε λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές πριν από την ημέρα της μετακόμισης:

 • Καθαρίστε τη ντουλάπα σας και δωρίστε ή πετάξτε όλα τα ρούχα που δεν είναι πια στο στυλ ή δεν σας ταιριάζουν πια. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χώρο για νέα αντικείμενα όταν ξεπακετάρετε στο νέο σας σπίτι!
 • Οργανώστε ό,τι έχει απομείνει ανά είδος ρούχου (παντελόνια/σορτσάκια/πουλόβερ), ώστε να είναι πιο εύκολο να βρίσκετε τα πράγματα αργότερα, όταν επιλέγετε ρούχα για τη δουλειά ή το σχολείο κάθε μέρα. Μια μεταφορική στην Αθήνα θα σας δώσει λύσεις σε όλα.
 • Δώστε λίγο χώρο στη ντουλάπα σας για κουτιά γεμάτα διακοσμητικά από άλλα δωμάτια του σπιτιού, ώστε να μην χαθούν ανάμεσα σε όλα αυτά τα ρούχα που συσκευάζονται σε κοντέινερ κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης μετακόμισης!

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε από την αρχή και να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει καινούργιο. Είναι επίσης κάτι που μπορεί να είναι απίστευτα αγχωτικό, αλλά με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι και να το κάνετε πιο εύκολο για τον εαυτό σας. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουν!

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *