Μετακομίσεις Σπιτιών

Μετακομίσεις Σπιτιών. Η μετακόμιση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας και της μεταφοράς. Αλλά αν οργανωθείτε, φτιάξετε ένα σχέδιο και προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς, η μετακόμιση μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτική απ’ ό,τι νομίζετε!

Ενοικίαση επαγγελματιών μεταφορέων

 • Προσλάβετε έναν επαγγελματία μεταφορέα για Μετακομίσεις Σπιτιών. Εάν έχετε πολλά πράγματα και δεν έχετε χρόνο να τα κάνετε μόνοι σας, η πρόσληψη ενός επαγγελματία μεταφορέα θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αυτοί θα συσκευάσουν όλα τα πράγματά σας προσεκτικά, θα τα φορτώσουν στο φορτηγό και θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια στη νέα σας διεύθυνση. Το ξεπακετάρισμα περιλαμβάνεται επίσης στην υπηρεσία τους (αν το προσφέρουν). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών εκεί έξω, οπότε βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μία που ταιριάζει με αυτό που χρειάζεστε!
 • Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντάς το μόνοι σας! Η εναλλακτική μέθοδος είναι να πακετάρετε τα πάντα μόνοι σας και να οδηγήσετε το φορτηγό στην άλλη άκρη της πόλης ή ακόμη και σε διαπολιτειακό επίπεδο – αλλά αυτό μπορεί να είναι σκληρή δουλειά αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο αυτοκίνητο για όλα τα υπάρχοντά σας. Σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα ρυμουλκούμενο, αν αυτό ακούγεται σαν κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε για τον εαυτό σας!

Εμπλέξτε τα παιδιά στη διαδικασία

 • Μιλήστε τους για το τι συμβαίνει. Μην ανακοινώνετε τα νέα στα παιδιά σας, αλλά εξηγήστε τους ότι μετακομίζετε και γιατί. Μπορείτε επίσης να εξηγήσετε πόσο καιρό θα διαρκέσει, πόσο διασκεδαστικό θα είναι να βοηθήσουν και τι μπορούν να περιμένουν στο νέο τους σπίτι.
 • Συμμετέχουν στη διαδικασία συσκευασίας. Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να το χειριστούν -και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τα εύθραυστα αντικείμενα, όπως τα γυάλινα σκεύη- αφήστε τα να βοηθήσουν στο πακετάρισμα κάποιων παιχνιδιών ή βιβλίων τους, ώστε να δουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με τα πράγματά τους και να ξέρουν πού θα πάνε τα πράγματα όταν μετακομίσουμε στο νέο μας σπίτι!
 • Κρατήστε τα απασχολημένα κατά τη διάρκεια της ίδιας της μετακόμισης (αν είναι δυνατόν). Η μετακόμιση είναι αγχωτική για τους ενήλικες- φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία για τα παιδιά που δεν έχουν τον έλεγχο του περιβάλλοντός τους ή την κατανόηση του γιατί όλα συμβαίνουν γύρω τους! Φροντίστε λοιπόν να είστε εκεί για ηθική υποστήριξη όποτε είναι δυνατόν, ειδικά αν υπάρχει κάτι που τα μικρά σας χρειάζονται να κάνουν εκείνες τις ώρες που όλοι οι άλλοι φαίνονται απασχολημένοι προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην σπάσουν τίποτα ακριβό, ενώ μεταφέρουν βαριά κουτιά από δωμάτιο σε δωμάτιο…

Αποκτήστε μια λίστα για έλεγχο

 • Πάρτε μια λίστα ελέγχου. Πριν αρχίσετε να πακετάρετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό κατάλογο ελέγχου όλων των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε και να αγοράσετε. Ο κατάλογος ελέγχου στις Μετακομίσεις Σπιτιών πρέπει να είναι απλός, σαφής και συνοπτικός. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα, από την εγκατάσταση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο νέο σας σπίτι μέχρι την αγορά προμηθειών για το νέο σας σπίτι.
 • Κάντε τη λίστα εύκολα ακολουθήσιμη. Προσπαθήστε να φτιάξετε τη λίστα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο για τους ανθρώπους να την ακολουθήσουν χωρίς να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το τι ακολουθεί ή τι πρέπει να γίνει πρώτα (και τελευταίο). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να την κάνετε εκτυπώσιμη, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, αντί να τους αναγκάζετε να ψάχνουν τα email τους ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

Κάντε εργασίες αποσυμφόρησης

 • Αποφασίστε τι θέλετε να κρατήσετε και τι να πετάξετε.
 • Πετάξτε οτιδήποτε είναι σπασμένο, κατεστραμμένο ή άχρηστο.
 • Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, βάλτε το σε ένα κουτί και πάρτε το μαζί σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κουτιά για τα πράγματα που χρειάζονται μετακόμιση

Αποφασίστε τη στρατηγική συσκευασίας σας

 • Μαζέψτε τα πράγματά σας. Θα πρέπει να σχεδιάσετε πώς θα τυλίξετε, θα συσκευάσετε και θα μετακινήσετε τα πράγματά σας.
 • Συσκευάστε τα ρούχα σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ρούχα της ντουλάπας σας είναι καθαρά, στεγνά και διπλωμένα με τάξη για τη συσκευασία.
 • Συσκευάστε τα σκεύη κουζίνας. Ο πιο πρακτικός τρόπος για να συσκευάσετε τα κουζινικά σκεύη είναι να τοποθετήσετε τα αντικείμενα μέσα σε πλαστικά δοχεία που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε μετά τη μετακόμιση του σπιτιού σε νέο χώρο.
 • Συσκευάστε βιβλία. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη φυσαλίδων ή άλλο είδος προστατευτικού περιτυλίγματος γύρω από πολύτιμα βιβλία, ώστε να μην υποστούν ζημιά κατά τη μεταφορά τους από τη μια κατοικία στην άλλη- ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο αν δεν υπάρχουν ακριβά βιβλία στη συλλογή σας, καθώς κάθε νοικοκυριό έχει το δικό του στυλ όταν πρόκειται για το είδος του υλικού που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά τέτοιων αντικειμένων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση εδώ, αλλά μάλλον κάτι που ταιριάζει καλύτερα προς την προσωπική προτίμηση και μόνο!

Πακετάρετε δωμάτιο προς δωμάτιο, ξεκινώντας με τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα πράγματα

Συσκευάστε τα πράγματα δωμάτιο προς δωμάτιο, ξεκινώντας με τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα πράγματα. Οι μετακομίσεις Αθήνα δεν είναι εύκολη δουλειά. Χρειάζεστε επαγγελματίες για σωστή οργάνωση.

 • Συσκευάστε αντικείμενα που είναι εύκολα προσβάσιμα. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με τα αντικείμενα της κουζίνας και της τραπεζαρίας και προχωρήστε προς τα υπνοδωμάτια, το γραφείο και τέλος το γκαράζ ή το βοηθητικό δωμάτιο. Αν έχετε μεγάλα αντικείμενα που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως ένα πιάνο ή ένα ρολόι παππού, βγάλτε τα πρώτα από τη θέση τους. Αυτά μπορούν να συσκευαστούν τελευταία όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν ολοκληρωθεί, καθώς θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο φορτηγό ή το φορτηγό μετακόμισης από ό,τι άλλα οικιακά αντικείμενα!
 • Ζητήστε βοήθεια αν έχετε πολλά πράγματα να συσκευάσετε – ακόμα και αν έχετε ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για να κρατάτε σταθερά ένα αντικείμενο ενώ το ασφαλίζετε, η δουλειά γίνεται πολύ πιο γρήγορα! Ένας φίλος που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του μπορεί να μην είναι σε θέση να έρθει αμέσως, οπότε μην πανικοβάλλεστε- απλώς βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ποια ώρα είναι η καλύτερη γι’ αυτόν (και μην ξεχνάτε τον εαυτό σας!), ώστε να μπορέσει να οργανώσει ανάλογα την ημέρα του.

Μετακομίσεις Σπιτιών – Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας έχει ασφαλές μέρος να πάει

Όταν μετακομίζετε, το κατοικίδι σας μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο από εσάς να προσαρμοστεί. Είναι σημαντικό να τα κρατάτε ασφαλή όσο συνηθίζουν το νέο περιβάλλον.

Αν έχετε παιδιά στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν το κατοικίδιό σας χωρίς επίβλεψη ή χωρίς επίβλεψη στο δωμάτιό τους. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικά καθαριστικά κοντά στα σημεία όπου τα παιδιά σας παίζουν με παιχνίδια και παιχνίδια.

Είναι επίσης καλή ιδέα να τοποθετήσετε κάποιο εμπόδιο μεταξύ των πιάτων φαγητού και νερού, ώστε αν συμβεί κάτι (όπως ένας σεισμός), ο σκύλος να μην μπορεί να μπει εύκολα σε κάποιο από τα δύο.

Συσκευάστε μια τσάντα με τα απαραίτητα και αφήστε την μαζί σας ή με κάποιον άλλον

 • Έχετε μια αλλαξιά ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής και φάρμακα;
 • Τα έχετε πακετάρει σε μια τσάντα που είναι εύκολο να μεταφέρετε;
 • Τα έχετε αφήσει σε κάποιον άλλον (φίλο ή μέλος της οικογένειας) σε περίπτωση που συμβεί κάτι κατά τη μετακόμιση;

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο πριν από την ημέρα της μετακόμισης για να αντιμετωπίσετε απροσδόκητες αλλαγές στα σχέδια κ.λπ.

Είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο πριν από την ημέρα της μετακόμισης για να αντιμετωπίσετε τις απροσδόκητες αλλαγές στα σχέδιά σας. Δεν θέλετε να βιάζεστε τις τελευταίες ώρες πριν από τη μετακόμιση, προσπαθώντας να βρείτε κάπου αλλού τα πράγματά σας, αν θέλετε να τα μεταφέρετε σε αποθήκη ή να τα στείλετε πίσω στο σπίτι σας.

Δώστε στον εαυτό σας μια περίοδο απομόνωσης μερικών ημερών, ώστε αν προκύψει κάτι, να μπορέσετε να το τακτοποιήσετε χωρίς να πανικοβληθείτε στις Μετακομίσεις Σπιτιών.

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγχωτικά πράγματα που έχετε κάνει ποτέ – γι’ αυτό μην πιέζετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα:

 • Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην αναβάλλετε το πακετάρισμα μέχρι αργά το βράδυ πριν από την ημέρα της μετακόμισης- αυτό απλώς θα το κάνει πιο αγχωτικό, όταν όλοι έχουν λιγότερη ενέργεια από το κανονικό μετά από την εργασία τους όλη την ημέρα και την αντιμετώπιση τυχόν απρόβλεπτων προβλημάτων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών στο νέο τους σπίτι ή διαμέρισμα. Αντ’ αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για αρκετές εβδομάδες πριν, έτσι ώστε το πακετάρισμα να γίνει συνήθεια και όχι κατάσταση πανικού! Μπορεί να πρόκειται για τοπική αναζήτηση όπως μετακομίσεις Νέα Φιλαδέλφεια. Σημασία έχει να είστε οργανωμένοι.

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά μπορείτε να την κάνετε πιο εύκολη με το να είστε προετοιμασμένοι.

Αν είναι δυνατόν, προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς για Μετακομίσεις Σπιτιών, ώστενα σας βοηθήσουν με τη βαριά ανύψωση και τη συσκευασία. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να μετακομίζετε δωμάτιο προς δωμάτιο, ξεκινώντας από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα αντικείμενα και προχωρώντας προς τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα. Τέλος, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο πριν από την ημέρα της μετακόμισης για να αντιμετωπίσετε απροσδόκητες αλλαγές στα σχέδιά σας (όπως το να χρειαστεί να δουλέψετε μέχρι αργά).

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, αλλά με λίγο προγραμματισμό και λίγη προνοητικότητα μπορείτε να την κάνετε να κυλήσει πολύ πιο ομαλά. Πάρτε το χρόνο σας στο μέτωπο της συσκευασίας, ρυθμίστε τα πάντα και ετοιμαστείτε πριν αρχίσετε να φορτώνετε τα πράγματα στα κουτιά και μην ξεχνάτε να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο πριν από την ημέρα της μετακόμισης!

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *