Επισκευή Laptop

Τα Laptop και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι απίστευτες συσκευές που μας προσφέρουν τόσες πολλές ευκαιρίες και ευκολίες. Αλλά μερικές φορές μπορεί επίσης να είναι ένας πόνος, ειδικά όταν δεν λειτουργούν σωστά! Ακολουθούν ορισμένα συνηθισμένα προβλήματα φορητών υπολογιστών, μαζί με προτάσεις για το πώς να τα επιδιορθώσετε ή να αντιμετωπίσετε προβλήματα για να μάθετε τι φταίει: H Επισκευή Laptop είναι μια γενική έννοια και περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές βλάβες.

Επισκευή Laptop – Πώς να φτιάξετε ένα laptop που δεν ενεργοποιείται

  • Ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας.
  • Ελέγξτε το κουμπί τροφοδοσίας.
  • Ελέγξτε την μπαταρία και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άδεια ή με χαμηλή φόρτιση, και στη συνέχεια δοκιμάστε να την συνδέσετε ξανά στην πρίζα για να δείτε αν αυτό λειτουργεί καλύτερα από το να χρησιμοποιείτε μόνο τη δική της μπαταρία. Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε έναν προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος (και αν δεν ξέρετε πώς να τον χρησιμοποιείτε, σας συνιστούμε να προμηθευτείτε έναν), δοκιμάστε να τον συνδέσετε αντί να προσπαθείτε να λειτουργήσετε το φορητό σας υπολογιστή μόνο με θύρες USB ή μπαταρίες – αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιο από αυτά τα πράγματα πριν προχωρήσετε σε άλλα μέρη αυτής της λίστας ελέγχου!

Η επιδιόρθωση του υπολογιστή σας όταν δεν εκκινείται μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα στη ζωή, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα με έναν υπολογιστή που δεν ξεκινάει. Ξεκινήστε με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας – είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε μια νέα αρχή. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ελέγξτε τις ρυθμίσεις ενέργειας στον υπολογιστή σας. Ίσως να θέλετε να τις αλλάξετε από “υψηλές επιδόσεις” ή “ισορροπημένες” σε “εξοικονόμηση ενέργειας”, που θα κάνει το σύστημά σας να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και θα είναι λιγότερο πιθανό να καταρρεύσει από υπερθέρμανση.

Στη συνέχεια, εξετάστε πόση μνήμη RAM έχετε εγκαταστήσει- αν φαίνεται χαμηλή (λιγότερα από 4 GB), σκεφτείτε να αγοράσετε περισσότερα στικ μνήμης, ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για την ομαλή εκτέλεση προγραμμάτων χωρίς προβλήματα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ελέγξετε τον σκληρό δίσκο για σφάλματα, αν υπάρχουν κακοί τομείς ή άλλα προβλήματα με τη δομή του, τότε αυτά πρέπει να διορθωθούν πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρασαρίσματα κατά τη διάρκεια των κανονικών λειτουργιών, καθώς και κατά την εκ νέου εκκίνηση μετά το σωστό κλείσιμο την πρώτη φορά πολύ γρήγορα μετά χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο, εκτός ίσως από το να απενεργοποιήσετε εντελώς την παροχή ρεύματος εκ των προτέρων, αντί απλώς να βγάλετε το καλώδιο από την πρίζα. Μπορείτε να το αφήσετε τον υπολογιστή συνδεδεμένο μέσω του καλωδίου Ethernet που εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο στο κουτί του δρομολογητή που βρίσκεται κοντά, ώστε η σύνδεση δικτύου να παραμένει ενεργή μέχρι την επανεκκίνηση ξανά την επόμενη ημέρα Η ημερομηνία λήξης φτάνει αρκετά σύντομα, αν και όχι ακόμα αρκετά, είτε μία ώρα πριν από την προθεσμία το χρονικό περιθώριο έχει παρέλθει τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η προθεσμία πέρασε μέσα στη νύχτα

Πώς να αναβαθμίσετε το laptop

Η αναβάθμιση του φορητού σας υπολογιστή είναι εύκολη. Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη μνήμη RAM, ταχύτερη CPU, ακόμη και νέα GPU σε ορισμένες περιπτώσεις. Ας δούμε αναλυτικά κάθε αναβάθμιση, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να αναζητήσετε.

  • Περισσότερη μνήμη RAM: Η μνήμη RAM είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα του φορητού σας υπολογιστή, επειδή αποθηκεύει προσωρινά πληροφορίες ενώ εκτελείτε προγράμματα στον υπολογιστή σας. Όσο περισσότερη μνήμη RAM έχετε, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοσή σας όταν εκτελείτε πολλαπλές εργασίες ή εργασίες με έντονες απαιτήσεις γραφικών, όπως παιχνίδια ή επεξεργασία βίντεο.
  • Ταχύτερη CPU: Η CPU είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των εντολών από το λογισμικό, οπότε η προσθήκη μιας ταχύτερης θα κάνει τα πράγματα πιο ομαλά μειώνοντας τους χρόνους αναμονής μεταξύ διεργασιών που πρέπει να γίνουν με τη σειρά (όπως το άνοιγμα πολλών καρτελών). Καθορίζει επίσης πόσο γρήγορα μπορούν να εκτελεστούν ορισμένες εργασίες – η λήψη μεγάλων αρχείων θα διαρκέσει περισσότερο αν δεν έχετε αρκετή ισχύ κάτω από το καπό!

Αν χρειάζεστε περισσότερες επιδόσεις από το laptop, υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε

Αν χρειάζεστε περισσότερες επιδόσεις από το φορητό σας υπολογιστή, υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε.

  • Σκληρός δίσκος: Αυτή είναι η πιο προφανής αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Ο ταχύτερος σκληρός δίσκος θα είναι συνήθως σε θέση να αποθηκεύει δεδομένα σε ταχύτητες περίπου 5400 RPM (στροφές ανά λεπτό) ή και ταχύτερα, ανάλογα με το πόσο αποθηκευτικό χώρο διαθέτει και πόσο καλά έχει δοκιμαστεί για την αξιοπιστία του από τους κατασκευαστές. Ένας δίσκος 7200 στροφών ανά λεπτό μπορεί να θεωρείται “γρήγορος” αλλά όχι απαραίτητα τόσο γρήγορος όσο ένας δίσκος 8200 στροφών ανά λεπτό όταν συγκρίνεται δίπλα-δίπλα- ωστόσο, οι δίσκοι 6500 στροφών ανά λεπτό εξακολουθούν να είναι συνηθισμένοι στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές σήμερα επειδή κοστίζουν λιγότερο από ό,τι οι δίσκοι 8200 στροφών ανά λεπτό και δεν απαιτούν πρόσθετα συστήματα ψύξης, όπως ανεμιστήρες ή λύσεις υγρής ψύξης, τα οποία μπορεί να προσθέσουν πρόσθετο βάρος και πολυπλοκότητα σε πολλούς φορητούς υπολογιστές χωρίς να βελτιώνουν σημαντικά την ίδια την απόδοση

Επιδιόρθωση προβλημάτων οθόνης Laptop

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η οθόνη ενός φορητού υπολογιστή είναι τόσο ακριβή είναι ότι αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη. Εάν έχετε ραγισμένη οθόνη, τότε είναι πιθανό ένα από αυτά τα μέρη να έχει υποστεί κάποια ζημιά. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ποιο εξάρτημα χρειάζεται επισκευή και τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλεί τα προβλήματα της οθόνης σας.

  • Υπάρχει κάποιου είδους φυσική βλάβη;

Υπάρχουν τρεις τύποι φυσικής βλάβης που μπορεί να παρουσιαστούν στην οθόνη του φορητού σας υπολογιστή: ρωγμές, καψίματα και νεκρά pixel. Κάθε μία από αυτές απαιτεί τη δική της μέθοδο επισκευής! Αν διαπιστώσετε κάποιο είδος φυσικής βλάβης, σας συνιστούμε να φέρετε τη συσκευή σας στο κατάστημά μας για έλεγχο πριν προχωρήσετε μόνοι σας σε επισκευές (γιατί μερικές φορές ακόμα και αν κάτι φαίνεται ότι θα έπρεπε να λειτουργεί, υπάρχουν υποκείμενα προβλήματα).* Είναι η οθόνη εξασθενημένη;

Αν ναι, μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές αιτίες για αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων λογισμικού ή υλικού, οπότε φροντίστε να διαβάσετε αυτά τα άλλα άρθρα προτού επιχειρήσετε οποιαδήποτε διόρθωση μόνοι σας! Είναι επίσης σύνηθες η επισκευή πληκτρολογίου.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε και να επιλύσετε διάφορα κοινά προβλήματα με την οθόνη του laptop

  • Προσδιορισμός του προβλήματος

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν τη μη ενεργοποίηση ενός φορητού υπολογιστή ή την εμφάνιση ενός μηνύματος σφάλματος. Θα πρέπει να εντοπίσετε ποιο προκαλεί το πρόβλημά σας προτού αρχίσετε να το διορθώνετε. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα περιλαμβάνουν:

  • Η ισχύς της μπαταρίας είναι χαμηλή ή νεκρή
  • Το τροφοδοτικό είναι ελαττωματικό και δεν λειτουργεί με άλλες συσκευές, όπως φορτιστή τηλεφώνου (αν ο φορητός σας υπολογιστής διαθέτει) ή διανομέα USB (αν έχετε συνδέσει σε αυτόν πολλές μονάδες USB).

Τα προβλήματα των laptop μπορούν μερικές φορές να επιδιορθωθούν με μια απλή επανεκκίνηση, ενώ άλλες φορές είναι πιο δύσκολα.

Η επισκευή φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι δύσκολη λόγω του πλήθους των πιθανών προβλημάτων. Αν χρειάζεστε περισσότερες επιδόσεις από το φορητό σας υπολογιστή, υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε.

Η επισκευή laptop δεν είναι πάντα εύκολη. Εάν η οθόνη εμφανίζει κενή οθόνη ή έχει γραμμές πάνω της, μπορεί να είναι ένδειξη ότι ένα από τα καλώδια στο εσωτερικό του υπολογιστή σας έχει χαλαρώσει.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *