Δεν Ανοίγει το Macbook

Εάν το Macbook σας δεν ανοίγει, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα:

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φορτίσει τη μπαταρία: Συνδέστε το Macbook στην πρίζα και αφήστε το να φορτίζει για μια ώρα περίπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μπαταρία μπορεί να είναι πολύ εξαντλημένη για να ενεργοποιηθεί το Macbook.
 2. Δοκιμάστε τον επανεκκινητή SMC (System Management Controller): Ανάλογα με το μοντέλο του Macbook σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναρυθμίσετε τον SMC. Οι οδηγίες για αυτήν τη διαδικασία διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο σας. Βρείτε τις σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα της Apple για το συγκεκριμένο μοντέλο σας.
 3. Επανεκκίνηση PRAM/NVRAM: Εάν το Macbook σας είναι παλαιότερου μοντέλου, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναρυθμίσετε τη μνήμη PRAM/NVRAM. Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Option, Command, P, και R κατά την εκκίνηση και αφήστε τα μόνο όταν ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο εκκίνησης δύο φορές.
 4. Δοκιμάστε την ασφαλή λειτουργία: Κατά την εκκίνηση του Macbook, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Αυτό θα εκκινήσει το Macbook σε ασφαλή λειτουργία και μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε τυχόν προβλήματα.
 5. Επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος: Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα του Macbook. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανακτήσιμης λειτουργίας Recovery Mode.
 6. Έλεγχος του φορτιστή και του καλωδίου τροφοδοσίας: Βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής σας λειτουργεί σωστά και ότι το καλώδιο τροφοδοσίας δεν έχει φθαρεί. Είναι δυνατόν να υπάρχει ένα πρόβλημα στον τρόπο που το Macbook σας φορτίζεται.
 7. Αποσυνδέστε τυχόν εξωτερικές συσκευές: Αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές από τις θύρες του Macbook, όπως ποντίκια, πληκτρολόγια, εκτυπωτές κ.λπ. Μερικές φορές, μια εξωτερική συσκευή μπορεί να προκαλεί προβλήματα εκκίνησης.
 8. Ελέγξτε για ενδείξεις φθοράς ή υγρασίας: Ελέγξτε προσεκτικά το Macbook σας για οποιαδήποτε ένδειξη φθοράς, υγρασίας ή ζημιάς. Αν έχει υπάρξει επαφή με υγρά ή υπάρχουν άλλες φυσικές ζημιές, αυτό μπορεί να είναι η αιτία για το πρόβλημα.
 9. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρίζατο αποτέλεσμα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην πρίζα στην οποία συνδέετε το Macbook. Δοκιμάστε να συνδέσετε το φορτιστή σε διαφορετική πρίζα.
 10. Κοιτάξτε για ενδείξεις διακοπής ρεύματος: Αν υπήρξε διακοπή ρεύματος ή σύντομο κύκλωμα, μπορεί να έχει προκληθεί προσωρινή διακοπή λειτουργίας. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε την μπαταρία (εάν είναι δυνατόν) και να αφήσετε το Macbook απενεργοποιημένο για λίγα λεπτά, προτού τον ενεργοποιήσετε ξανά.
 11. Εάν κανένα από αυτά τα βήματα δεν λύσει το πρόβλημα και το Macbook σας εξακολουθεί να μην ανοίγει, συνιστώ να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη της Apple ή να επισκεφθείτε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών για περαιτέρω αξιολόγηση και επισκευή.

Εάν ακόμη δεν καταφέρετε να επιλύσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με ένα τεχνικό κέντρο που γνωρίζει από επισκευή Macbook.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *