Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν είσαι νέος χρήστης iPhone

Καλώς ήρθες στην οικογένεια των χρηστών iPhone! Αν είσαι νέος χρήστης iPhone, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις με το iPhone σου.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για αρχή:

 1. Βασικές λειτουργίες: Ξεκίνα προσπελάζοντας τις βασικές λειτουργίες του iPhone σου. Μάθε πώς να κλείνεις και να ανοίγεις την οθόνη, πώς να χρησιμοποιείς την αρχική οθόνη και την αποκλειστική λειτουργία του κουμπιού Home.
 2. iOs: Το iPhone τρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS, το οποίο αναβαθμίζεται περιοδικά. Σιγουρέψου ότι το iPhone σου έχει την τελευταία έκδοση iOS για βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια.
 3. Λογαριασμός Apple ID: Χρειάζεσαι έναν λογαριασμό Apple ID για να αποκτήσεις πρόσβαση στο App Store, να χρησιμοποιήσεις το iCloud και να επωφεληθείς από άλλες υπηρεσίες της Apple. Εάν δεν έχεις ήδη, μπορείς να δημιουργήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό Apple ID.
 4. Εφαρμογές: Ανακάλυψε το App Store και κατέβασε εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές που μπορείς να επιλέξεις από παιχνίδια μέχρι χρήσιμες εργαλεία και προγράμματα παραγωγικότητας.
 5. Επικοινωνία: Μάθε πώς να κάνεις κλήσεις, να στέλνεις μηνύματα, να χρησιμοποιείς το FaceTime για βιντεοκλήσεις και να στέλνεις μηνύματα iMessage σε άλλους χρήστες iPhone.
 6. Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας: Εξερεύνησε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου του iPhone σου για να διατηρείς τα προσωπικά σου δεδομένα ασφαλή.
 7. iCloud: Το iCloud είναι ο υπηρεσία αποθήκευσης της Apple στο “Cloud”. Μπορείς να αποθηκεύσεις φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και άλλα δεδομένα στο iCloud για να τα έχεις προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη με τον ίδιο λογαριασμό Apple ID.
 8. Ενημερώσεις λογισμικού: Σιγουρέψου ότι το iPhone σου έχει ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού για να λαμβάνεις τις τελευταίες διορθώσεις σφαλμάτων και νέα χαρακτηριστικά.
 9. Υποστήριξη Apple: Η Apple παρέχει εξαιρετική υποστήριξη μέσω του ιστότοπού της, των φόρουμ και του τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης. Εάν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείς να απευθυνθείς σε αυτούς για βοήθεια.
 10. Ενσωματωμένες λειτουργίες: Οι συσκευές iPhone περιέχουν πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καθημερινή σου ρουτίνα. Εξερεύνησε τις επιλογές που προσφέρονται, όπως ο προσωπικός βοηθός Siri, τον έλεγχο κίνησης, τον ύπνο, την καταγραφή οθόνης και πολλά άλλα.
 11. Χρήση Face ID ή Touch ID: Τα περισσότερα νεότερα μοντέλα iPhone υποστηρίζουν το Face ID (αναγνώριση προσώπου) ή το Touch ID (αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος) για την ξεκλείδωση της συσκευής σου. Καταχώρησε τα δακτυλικά σου αποτυπώματα ή διαμόρφωσε το Face ID για μια γρήγορη και ασφαλή μέθοδο ξεκλειδώματος.
 12. Κοινή χρήση και AirDrop: Χρησιμοποίησε την λειτουργία κοινής χρήσης για να στέλνεις εύκολα φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία σε φίλους και οικογένεια που έχουν iPhone. Επίσης, το AirDrop σου επιτρέπει να μοιράζεσαι αρχεία με άλλες Apple συσκευές γύρω σου.
 13. Προσαρμογή ειδοποιήσεων: Ρύθμισε τις ειδοποιήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς να επιλέξεις ποιες εφαρμογές θα σου στέλνουν ειδοποιήσεις και πώς θα εμφανίζονται στην οθόνη σου.
 14. Χρήση Night Shift: Η λειτουργία Night Shift μειώνει την ανεπιθύμητη μπλε ακτινοβολία από την οθόνη του iPhone το βράδυ, βοηθώντας στην προστασία των ματιών σου και στη βελτίωση του ύπνου.
 15. Χρήση Μπαταρίας: Για να μειώσεις την κατανάλωση μπαταρίας, μπορείς να απενεργοποιήσεις τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείς συχνά, όπως το Bluetooth, το Wi-Fi και την τοποθεσία, όταν δεν τα χρειάζεσαι.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις με το iPhone σου. Το iPhone είναι μια εξαιρετική συσκευή με πολλές δυνατότητες, και θα την ανακαλύψεις περισσότερο καθώς τη χρησιμοποιείς. Καλή διασκέδαση με το νέο σου iPhone 12!

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *