Το YouTube για το Android δεν λειτουργεί

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εφαρμογή YouTube στο Android και δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής βήματα για να προσπαθήσετε να το διορθώσετε:

  1. Επανεκκίνηση της συσκευής: Προσπαθήστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή Android σας για να διαγράψετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν την εφαρμογή.
  2. Ενημέρωση της εφαρμογής: Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής YouTube από το Google Play Store. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις στη σταθερότητα.
  3. Ελέγξτε τη σύνδεση σας στο Διαδίκτυο: Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα άλλο δίκτυο Wi-Fi ή να χρησιμοποιήσετε την κινητή δεδομένα σας. Επίσης, ελέγξτε εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αρκετά γρήγορη για να αναπαράγετε βίντεο.
  4. Εκκαθάριση των δεδομένων και της μνήμης cache της εφαρμογής: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, επιλέξτε την εφαρμογή YouTube και κατόπιν πατήστε “Αποθήκευση” (ή “Αποθήκευση δεδομένων”) και “Διαγραφή cache” για να διαγράψετε τα προσωρινά δεδομένα της εφαρμογής.
  5. Καθαρισμός της μνήμης αποθήκευσης της συσκευής: Αν η συσκευή σας έχει περιορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό διαθέσιμο χώρο. Διαγράψτε περιττά αρχεία ή εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.
  6. Επανεγκατάσταση της εφαρμογής: Αν τα προηγούμενα βήματα δεν λύσουν το πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή YouTube από τη συσκευή σας και να την εγκαταστήσετε ξανά από το Google Play Store.

1η Εναλλακτική λύση: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με smartphones μπορούν να επιλυθούν απλά με το να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Αυτή η ενέργεια κλείνει τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και μπορεί να προκαλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, απαιτεί μόνο ένα λεπτό. Εάν παρατηρήσετε ότι το YouTube δεν λειτουργεί, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στη συσκευή σας και επιλέξτε την επιλογή επανεκκίνησης που εμφανίζεται στην οθόνη. Μόλις επανεκκινήσει το smartphone, ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

2η Εναλλακτική λύση: Έλεγχος της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο

Η έλλειψη προβολής βίντεο στο YouTube μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα σύνδεσης. Αν διαπιστώσετε ότι το YouTube δεν λειτουργεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Wi-Fi ή των δεδομένων κινητής σας και ελέγξτε εάν είστε συνδεδεμένοι.

Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, τότε έχετε βρει το πρόβλημα. Εάν όμως είστε συνδεδεμένοι, προσπαθήστε να κάνετε μια αναζήτηση στο Google για να επιβεβαιώσετε αν έχετε πραγματικά πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αλλά να μην έχετε πραγματικά πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω προβλημάτων σύνδεσης.

Αν μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Google και να εκτελέσετε άλλες εργασίες σχετικές με το διαδίκτυο εκτός από την επίσκεψη στο YouTube, τότε η σύνδεσή σας δεν είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα.

3η Εναλλακτική λύση: Ενημέρωση της εφαρμογής YouTube

Μια άλλη προσέγγιση που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν παρατηρήσετε ότι το YouTube δεν λειτουργεί είναι να ενημερώσετε την εφαρμογή YouTube στη συσκευή σας. Για να ελέγξετε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, ανοίξτε το Google Play Store, πηγαίνετε στην καρτέλα “Οι εφαρμογές μου” και ελέγξτε εάν υπάρχει ενημέρωση διαθέσιμη για το YouTube.

Αν υπάρχει, απλώς πατήστε το κουμπί “Ενημέρωση” και περιμένετε περίπου ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση, ξεκινήστε την εφαρμογή YouTube και ελέγξτε εάν όλα λειτουργούν σωστά τώρα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα: Βήμα 1: Ανοίξτε το Google Play Store. Βήμα 2: Μεταβείτε στην καρτέλα “Οι εφαρμογές μου”. Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί “Ενημέρωση” δίπλα στην εφαρμογή YouTube, εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

4η Εναλλακτική λύση: Ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι το πρόβλημα με τη μη προβολή βίντεο μπορεί να οφείλεται σε μη ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα στη συσκευή σας. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, επιλέξτε “Ενημερώσεις συστήματος” και κατεβάστε την τελευταία διαθέσιμη έκδοση, αν υπάρχει. Παρακαλούμε σημειώστε ότι, ανάλογα με τη συσκευή σας, η επιλογή “Ενημερώσεις συστήματος” μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επιλογή “Πληροφορίες για τη συσκευή” στις ρυθμίσεις.

Μόλις κατεβάσετε την ενημέρωση, πατήστε το κουμπί “Εγκατάσταση” και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, απλώς ανοίξτε το YouTube και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Οδηγίες βήμα προς βήμα: Βήμα 1: Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Βήμα 2: Βρείτε και επιλέξτε την επιλογή “Ενημερώσεις συστήματος” – μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επιλογή “Πληροφορίες για τη συσκευή” στις ρυθμίσεις. Βήμα 3: Κατεβάστε και εγκαταστήστε την τελευταία διαθέσιμη έκδοση, αν υπάρχει.

Αν κανένα από αυτά τα βήματα δεν λύσει το πρόβλημά σας, μπορεί να υπάρχει κάποιο προσωρινό πρόβλημα με την ίδια την εφαρμογή ή με το λειτουργικό σύστημα του Android. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν καλό να περιμένετε για μια ενημέρωση της εφαρμογής ή του λειτουργικού συστήματος, καθώς αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *