Τι είναι η Αρθροσκόπηση Γόνατος

Αρθροσκόπηση Γόνατος. Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική επέμβαση όπου ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα για να κοιτάξει μέσα στο γόνατό σας. Ο χειρουργός σας κάνει μια τομή, μήκους περίπου 5 mm, μέσα στο γόνατό σας και τοποθετεί την κάμερα. Μπορεί να έχετε γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία (όπου είστε ξύπνιος αλλά η περιοχή γύρω από το γόνατό σας είναι μουδιασμένη). τομή: Ο χειρουργός σας μπορεί να δει το εσωτερικό του γόνατός σας σε μια οθόνη υπολογιστή και να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τον βοηθήσουν να αποφασίσει ποια θεραπεία χρειάζεστε.

Ο χειρουργός σας θα κάνει περισσότερες μικρές τομές στο δέρμα σας, ώστε να μπορεί να εισάγει πολύ λεπτά εργαλεία στο γόνατό σας. Τα εργαλεία έχουν συνήθως μικροσκοπικά ψαλίδια ή μαχαίρια στην άκρη τους και ο χειρουργός σας θα τα χρησιμοποιήσει για να διορθώσει τυχόν προβλήματα που θα βρει στο εσωτερικό του γόνατός σας.

Πίνακας Περιεχομένου

Τι είναι η Αρθροσκόπηση;

Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική επέμβαση όπου ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα για να κοιτάξει μέσα στο γόνατό σας.

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση όπου ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα για να κοιτάξει μέσα στο γόνατό σας.

Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών διαφορετικών προβλημάτων του γόνατος, όπως.

Ο χειρουργός σας κάνει μια τομή, μήκους περίπου 5 χιλιοστών, στο εσωτερικό του γόνατός σας και τοποθετεί την κάμερα.

Ο χειρουργός σας πραγματοποιεί μια τομή μήκους περίπου 5 mm στο εσωτερικό του γόνατός σας και τοποθετεί την κάμερα.

Η τομή είναι μικρή και συνήθως επουλώνεται γρήγορα χωρίς ράμματα ή συνδετήρες. Η κάμερα επιτρέπει στον χειρουργό σας να βλέπει τι συμβαίνει σε μια οθόνη υπολογιστή και στη συνέχεια να κατευθύνει τα εργαλεία μέσω της μικροσκοπικής τομής στον χώρο της άρθρωσης. Αυτό του δίνει πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της άρθρωσής σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνίσκων (χόνδρινων δίσκων), των συνδέσμων και των τενόντων μέσα στις οστέινες σήραγγές τους, προκειμένου να επισκευαστούν με ασφάλεια, εάν είναι απαραίτητο.

Μπορεί να έχετε γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία (όπου είστε ξύπνιος αλλά η περιοχή γύρω από το γόνατό σας είναι μουδιασμένη).

Μπορεί να έχετε γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία (όπου είστε ξύπνιος αλλά η περιοχή γύρω από το γόνατό σας είναι μουδιασμένη). Το είδος της αναισθησίας που θα κάνετε εξαρτάται από την υγεία σας και το είδος της χειρουργικής επέμβασης που θα γίνει. Η τοπική αναισθησία είναι πιο συνηθισμένη, αλλά η γενική αναισθησία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν είναι σημαντικό να παραμείνετε ακίνητος και χαλαρός κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η γενική αναισθησία χρησιμοποιείται συχνά σε παιδιά και άτομα που έχουν πολύ άγχος για τη διαδικασία, καθώς και σε ορισμένους ενήλικες με ορισμένες ιατρικές παθήσεις που τους καθιστούν πιο πιθανό από άλλους να εμφανίσουν επιπλοκές από τη γενική αναισθησία.

Ο χειρουργός σας μπορεί να δει το εσωτερικό του γόνατος σε μια οθόνη υπολογιστή και να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τον βοηθήσουν να αποφασίσει ποια θεραπεία χρειάζεστε.

Εάν κάνετε αρθροσκόπηση, ο χειρουργός σας μπορεί να δει το εσωτερικό του γόνατός σας σε οθόνη υπολογιστή και να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τον βοηθήσει να αποφασίσει ποια θεραπεία χρειάζεστε. Το είδος των επεμβάσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν με αρθροσκόπηση περιλαμβάνει:

  • Αφαίρεση χαλαρού χόνδρου ή τραυματισμένου ιστού μηνίσκου (μαξιλάρια χόνδρου μεταξύ των οστών).
  • Καθαρισμός τραυματισμένων συνδέσμων (τένοντες που συνδέουν οστό με οστό).
  • Επισκευή των τραυματισμένων χιαστών συνδέσμων (πρόσθιων χιαστών συνδέσμων).

Ο χειρουργός σας θα κάνει περισσότερες μικρές τομές στο δέρμα σας ώστε να μπορεί να εισάγει πολύ λεπτά εργαλεία στο γόνατό σας.

Ο χειρουργός σας θα κάνει περισσότερες μικρές τομές στο δέρμα σας, ώστε να μπορεί να εισάγει πολύ λεπτά εργαλεία στο γόνατό σας. Ο αριθμός των τομών εξαρτάται από τη διαδικασία που θα γίνει, αλλά κάθε μία έχει μήκος μικρότερο από 1/2 ίντσα (περίπου 1 cm).

Το μέγεθος αυτών των τομών εξαρτάται από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά την αρθροσκόπηση και από το πόσο μεγάλες πρέπει να είναι για την πρόσβαση στο εσωτερικό του αρθρικού χώρου. Ένα κοινό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο ονομάζεται αρθροσκόπιο- είναι ένας σωλήνας με φως στο ένα άκρο που επιτρέπει στους γιατρούς να βλέπουν το εσωτερικό των αρθρώσεων χωρίς να δημιουργούν μεγάλα ανοίγματα σε αυτές, όπως κάνει η παραδοσιακή ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Τα αρθροσκόπια υπάρχουν από το 1879, όταν ο Γάλλος γιατρός Jacques-Francois Dieulafoy χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ένα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης στο ίδιο του το πόδι!

Τα εργαλεία έχουν συνήθως μικροσκοπικά ψαλίδια ή μαχαίρια στην άκρη και ο χειρουργός σας θα τα χρησιμοποιήσει για να διορθώσει τυχόν προβλήματα που θα βρει στο εσωτερικό του γόνατός σας.

Τα εργαλεία έχουν συνήθως μικροσκοπικά ψαλίδια ή μαχαίρια στην άκρη τους και ο χειρουργός σας θα τα χρησιμοποιήσει για να διορθώσει τυχόν προβλήματα που θα βρει στο εσωτερικό του γόνατός σας. Ένα ακόμη είδος επέμβασης είναι και η αρθροσκόπηση ώμου.

Το γόνατο μπορεί να υποστεί και άλλες βλάβες, όπως π.χ: Στο τέλος της επέμβασης, ο χειρουργός σας θα αφαιρέσει την κάμερα και τα εργαλεία και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ράμματα για να κλείσουν οι τομές στο δέρμα σας.

Η αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που επιτρέπει στον χειρουργό σας να δει το εσωτερικό της άρθρωσής σας μέσω ενός αρθροσκοπίου. Το αρθροσκόπιο είναι ένας λεπτός σωλήνας με φακό στο ένα άκρο και πηγή φωτός στο άλλο. Μπορεί να εισαχθεί στο γόνατό σας μέσω μικρών τομών (τομών) που γίνονται ακριβώς πάνω ή κάτω από το κάλυμμα του γόνατος. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί αυτή τη συσκευή για να εξετάσει σχισμένους συνδέσμους, βλάβες του χόνδρου, χαλαρά σώματα στο χώρο της άρθρωσης ή συσσώρευση υγρού λόγω αρθρίτιδας. Η διαδικασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση κατεστραμμένων μηνίσκων (μαξιλαράκια χόνδρου μεταξύ των οστών) ή για την αφαίρεση χαλαρών κομματιών οστού που προκαλούν πόνο όταν κινούνται μέσα στην άρθρωσή σας

Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών διαφορετικών προβλημάτων στο γόνατο.

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση, όπου ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα για να κοιτάξει εσωτερικά της άρθρωσης. Η κάμερα στέλνει εικόνες σε μια οθόνη που είναι τοποθετημένη μπροστά σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι συμβαίνει καθώς συμβαίνει. Ο χειρουργός σας κάνει μια τομή, μήκους περίπου 5 mm (περίπου 1/4 ίντσας), στο εσωτερικό του γόνατός σας και τοποθετεί την κάμερα μέσα από αυτό το άνοιγμα.

Ο χειρουργός σας θα χρησιμοποιήσει εργαλεία που εισάγονται μέσω άλλων μικρών τομών που γίνονται γύρω ή κάτω από την επιγονατίδα (επιγονατίδα). Αυτά τα εργαλεία τους βοηθούν να αφαιρέσουν τυχόν κατεστραμμένο ιστό ή θραύσματα οστού από το εσωτερικό του χώρου της άρθρωσης, ενώ τον εξετάζουν με τα χειρουργικά τους εργαλεία

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *