Καθαρισμός γραφείων Πειραιάς

Με μια γρήγορη, απόμακρη ματιά το γραφείο σας μπορεί να φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο, αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση, ίσως παρατηρήσετε ότι όλα δεν είναι όπως φαίνονται. Μπορεί να δείτε κάποια περισσεύματα από ψίχουλα στα γραφεία, παλιές κούπες καφέ στοιβαγμένες στην κουζίνα και ίσως ο κάδος απορριμμάτων να είναι γεμάτος – πάλι!

Το ξαφνικό σκούπισμα του γραφείου σας όταν φεύγετε μπορεί να είναι απατηλό, και παρόλο που εμπιστεύεστε τους υπαλλήλους σας ότι θα καθαρίσουν μόνοι τους, ποτέ δεν ξέρετε τι μικρόβια κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Αυτό θέτει λοιπόν το ερώτημα – πόσο καθαρό είναι το γραφείο σας;

Τα οφέλη και η σημασία του καθαρισμού γραφείων

Μια πρόσφατη μελέτη ανέδειξε τη σημασία του καθαρισμού γραφείων, καθώς όσο πιο καθαρό είναι το γραφείο σας, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι οι υπάλληλοί σας. Ένα καθαρό εργασιακό περιβάλλον ενισχύει την παραγωγικότητα και το ηθικό στον χώρο εργασίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί έναν ασφαλή τόπο εργασίας για τους εργαζόμενους.

Λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, η καθαριότητα των γραφείων έχει τεθεί στο προσκήνιο και τώρα που πολλοί επιστρέφουν στους χώρους εργασίας – ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο πρόσληψης καθαριστή γραφείου.

Συνηθισμένα σημεία συγκέντρωσης βακτηρίων και μικροβίων στο γραφείο

Το γραφείο είναι μια πρώτης τάξεως τοποθεσία για την εξάπλωση μικροβίων και ιών, καθώς όταν τύποι βακτηρίων προσγειώνονται σε μια επιφάνεια μπορούν να διαρκέσουν από ώρες έως ημέρες. Χωρίς τον τακτικό καθαρισμό επιφανειών όπως τα χερούλια των θυρών, οι πόρτες του ψυγείου και οι πάγκοι εργασίας, τα βακτήρια μπορούν να φιλοξενηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα πιο συνηθισμένα σημεία όπου συσσωρεύονται μικρόβια στο γραφείο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο hot desking, στο ζέσταμα του φαγητού στην κουζίνα, στο φαγητό στα γραφεία και στην κακή προσωπική υγιεινή των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα:

 1. Τηλέφωνα – Τα μικρόβια εξαπλώνονται απευθείας από τα πρόσωπα και τα στόματα των ανθρώπων μέσω του τηλεφώνου. Οι έρευνες δείχνουν ότι το τηλέφωνο γραφείου είναι ο εξοπλισμός γραφείου που είναι λιγότερο πιθανό να καθαριστεί.
 2. Πληκτρολόγια – Οτιδήποτε, από ψίχουλα και τρίχες μέχρι νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορεί να έχουν παγιδευτεί σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή.
 3. Γραφεία – Τα γραφεία είναι ένας μεγάλος ένοχος για τη φιλοξενία μικροβίων. Όταν μένουν ακαθάριστα, μπορούν να συσσωρευτούν ψίχουλα από το γεύμα, σταγόνες από ποτά και χαλασμένα-ξεχασμένα σνακ.
 4. Ψυγείο γραφείου – Τα τρόφιμα συχνά μένουν στο ψυγείο για να χαλάσουν στο σπίτι, και αυτό συμβαίνει και στο γραφείο. Παλιά βάζα μαρμελάδας, spreads και λεκέδες μπορούν να αφεθούν και να επιδεινωθούν αν δεν καθαριστούν.
 5. Τουαλέτες – Ένα ξεκάθαρο σημείο εστίασης μικροβίων. Εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, τα καθίσματα της τουαλέτας, τα χερούλια του καζανιού και οι νιπτήρες μπορεί να αποτελέσουν το αγαπημένο μέρος για να εγκατασταθούν τα μικρόβια.

6 εκπληκτικά γεγονότα σχετικά με την καθαριότητα των γραφείων

 • Το καθάρισμα των χεριών μετά τη χρήση της τουαλέτας μπορεί να μειώσει τη μόλυνση κατά 10%.
 • 1 στους 3 εργαζόμενους σε γραφεία παραδέχεται ότι δεν πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Το 30% των εργαζομένων χρησιμοποιούν μόνο νερό για να πλύνουν τα χέρια τους.
 • 1 στους 4 έχει κοπρανώδη βακτήρια στα χέρια του.
 • Ένα άτομο που μεταφέρει έναν ιό θα μολύνει το 50% του συνόλου του εξοπλισμού και των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά του μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.
 • Σχεδόν 2 στους 3 εργαζόμενους σε γραφεία δηλώνουν ότι τρώνε στο γραφείο τους.

Συνοψίζοντας ο καθαρισμός γραφείων είναι μια απαραίτητη διαδικασία τόσο για την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων όσο και για την λειτουργικότητα της επιχείρησης. Στην Αθήνα υπάρχει μια ποικιλία εταιριών που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε πολλές περιοχές της πόλης όπως είναι ο καθαρισμός γραφείων Πειραιάς.

Από Freebytegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *